Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, ülkemizde dün akşamdan bu yana yaşanan su baskını hadiselerini üzüntü ile takip etmekteyiz.

Başta başkent Lefkoşa olmak üzere, ülkenin dört bir yanında gerek dere taşmaları, gerekse altyapı eksikliğinden ötürü ev ve işyerleri zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu durum karşısında yüzü kızarmayan yetkililerin de istifalarını bekliyoruz.

Beceriksiz ve plansız bir şekilde, topluma hizmet vermekten uzak popülist yaklaşımlar ve paliyatif çözümler ile günü kurtaran bürokratların, sırça köşklerinden çıkmaları ve halka kalıcı hizmet götürmeleri gerekmektedir.

Dere yataklarına verilen inşaat izinleri, iş bilmez yerel yöneticilerin beceriksizlikleri ile birleştiği zaman ortaya çıkan manzara tüm toplumun yüreğini dağlamaktadır. Bu beceriksizlik neticesi her bereket yağdığında bir felaket ile karşılaşmak Kıbrıs Türkünün kaderi olmamalıdır. İş bilmez yöneticiler yüzünden Kıbrıs Türk halkı, yağmurdan çekinir hale gelmiştir. 

Görünen odur ki, meteoroloji dairesinin günler öncesinden uyarmasına karşın hiçbir yetkili dersini çalışmamış, bu durumun yaşanmasının önüne geçecek tedbirleri almamıştır.

Halkı sosyal söylemler ile kandıran ve kendini halkçı, emekçi dostu olarak lanse eden hükümetimizin, son 3 ay içerisinde yağan her yağmur sonrası sınıfta kalması hakikaten kolay kabullenilebilecek bir icraat şekli değildir. Hükümetten beklentimiz, tedbir almayıp bu felaket durumunu yaratan bürokratlar için hiç gecikmeden soruşturma açması ve sorumluların gerekli cezai müeyyidelere çarptırılması doğrultusunda adım atmasıdır.

Milliyetçi Demokrasi Partisi

Merkez Yürütme Kurulu

Editör: TE Bilisim