MDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yayımlanan mesajda, Türkeş’i hasretle, özlemle ve rahmetle andıkları belirtilirken, 25 Kasım 1917 yılında Lefkoşa’da doğan ve tüm Türk dünyası için sembol haline gelen Başbuğ Türkeş’in ömrünün mücadele içinde geçtiği kaydedildi. 

Mesajda, Türk dünyasına bıraktığı “9 Işık Doktrini” ile siyasette ve düşünsel alanda önemli bir çığır açan Başbuğ’un, kurulmasına vesile olduğu “Ülkü Ocakları” ile de gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğu, ocakları ilim, irfan yuvası olarak tüm Türk dünyasına yaydığı belirtildi ve şöyle denildi: 

“Türk Turan davası adına her türlü mücadeleyi veren ve yeri geldiğinde ağır bedeller de ödemeyi bilen Başbuğumuzun bize bıraktığı en büyük miras ahlak ve fazilet sahibi Türk gençliğidir.

Hayatını vakfettiği Turan ülküsünü göremeden hayata gözlerini yuman Başbuğ, Kıbrıs Türkünün yetiştirdiği önemli devlet adamlarındandır.

Bizler de; Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve faziletini şiar edinmiş yeni nesiller olarak, Başbuğumuzun mirasına sahip çıkacak ve Türk dünyasına hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim