1971 Osmaniye doğumlu olan Mahmut Demirci, Ziraat Bankası’nda uzun süre müfettişlik yaptıktan sonra 2008 yılında Ziraat Bankası KKTC Ülke Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Görev yaptığı 7 yıl süresince KKTC’de gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Demirci, başarılarıyla takdir kazandı.

Demirci, KKTC’de gösterdiği başarılı performans ve ekip çalışması neticesinde, Ziraat Bankası’nı KKTC’de en karlı kurumlar listesine soktu.

ZİRAAT, KKTC’DE EN ÇOK KURUMLAR VERGİSİ ÖDEYEN İKİNCİ KURUM OLDU

Bu başarılı performansın sonucunda, daha önce KKTC’de vergi sıralamasına giremeyen Ziraat Bankası, Mahmut Demirci’yle birlikte yükselişe geçerek, 2014 yılında en çok kurumlar vergisi veren kurumlar arasında ikinci sıraya yükseldi.

Bankacılık sektöründe Ziraat Bankası’nın payını önemli ölçüde arttıran Mahmut Demirci’ye, dikkat çeken  başarılı performansı nedeniyle özel bankalardan da genel müdürlük teklifleri geldi.

Özel sektör bankalarından gelen cazip genel müdürlük tekliflerini geri çeviren Mahmut Demirci, memleketi Osmaniye’den AK Parti Milletvekilliği adaylığını tercih etti.

ZİRAAT, SEKTÖRÜN YILDIZI HALİNE GELDİ

Mahmut Demirci’nin bu parlak performansı yakalaması hiç de kolay olmadı. Demirci, göreve geldiği 2008 yılında klasik kamu bankası görünümünde zarar eden ve statik bir yapıdaki bankayı, proaktif hale getirerek sektörün yıldızı haline getirdi.

KKTC’de görev yaptığı dönemde sübvansiyonlu tarımsal kredi uygulamalarının başlatılmasında önemli görev üstlenen Demirci, yine kobi ve üreticilere yönelik faizsiz kredi, düşük faizli esnaf kredisi, kırsal kalkınma projesi kapsamında hibe destekli faizsiz kredilerin uygulamaya alınması gibi onlarca projenin hayata geçirilmesi sürecinde etkin bir rol aldı.

YARDIMLARIN YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ ROL ALDI

Mahmut Demirci, görev süresince, Türkiye’den KKTC’ye giden yardımların yönetiminde de önemli bir rol oynadı.

Demirci, zaman zaman hazine müsteşarlığının görevlerini, zaman zaman da Merkez Bankası’nın görevlerini icra etti.

Osmaniye’nin önde gelen seçkin ailelerinden Demirci ailesine mensup olan Mahmut Demirci’nin bir ağabeyi de AK Parti Osmaniye İl Teşkilatı’nda uzun yıllar görev yapıyor.

Mahmut Demirci’nin en kısa sürede AK Parti’ye adaylık başvurusunu yapması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim