Açıköğretim Lise Dıştan Bitirme Sınavları yapılıyor. Sınava Merkezi Cezaevi’ndeki mahkumlar da katılıyor.
Mahkumların eğitim hakkı ve rahabilitasyonun sağlanabilmesi için tanınan Lise Dıştan Bitirme hakkından 4 mahkum yararlandı.

Merkezi Cezaevi’nde sınav öncesi Merkezi Cezaevi Gardiyan Eri ve Matematik Öğretmeni Ali Gümüşay bilgi verdi.
Mart ayından itibaren İlk ve Orta okul dıştan bitirme sınavları yapıldığını anımsatan Gümüşay, sınavlarda yüzde 60 başarı sağlandığını ortaokul’dan 1, ilkokul’dan ise 6 kişinin mezun olduğunu kaydetti.

Gümüşay, ilk kez Lise Bitirme Sınavı hakkı tanındığına da işaret ederken, amaçlarının mahkumların cezaevi dışına uyumunu kolaylaştırmak odluğunu ifade etti.

Gümüşay, 28 Haziran’da Ortaokul için ikinci dıştan bitirme sınavı yapılacağını bildirerek, sınavlara katılımın 12’den 25’e yükseldiğini aktardı. Mesleki Teknik Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın da sınavlar hakkında bilgi verdi. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 ülkede gerçekleştirilen Lise Dıştan Bitirme Sınavlarının diğer ülkelerden farklı olarak KKTC’de Merkezi Cezaevi’ni de kapsadığına işaret etti.

Açıköğretim Lise Dıştan Bitirme Sınavları KKTC Merkezi Cezaevi ile birlikte 31 salonda yapılırken, Sınava 584 öğrenci katıldı. 
BRTK
Editör: TE Bilisim