Hafta içi her gün sabah, ADA SABAHI programı yapan Nazmi Pınar'ın yerel seçimlere az bir süre kala susturulması operasyonunda Nazmi Pınar Kanal T’den ayrılmıştı. Ancak Nazmi Pınar’a ait olan eşyaların Sibel Tatar tarafından gasp edilmesi sonucu, mağdur olan Pınar dekorlarını alamadığı için önce polise şikayetçi olmuştu sonra da dava açmıştı.

Polise ve mahkemeye söz konusu dekorun şahsına ait olduğunu fatura ve makbuzlarla ispat eden Nazmi Pınar hukuk yoluna başvurmuştu. Kanal T ise Nazmi Pınar’a ait olan dekoru etik değerleri de hiçe sayarak halen kullanmaya devam etmişti.
KANAL T’DEN MAHKEME KARARI İLE DEKOR SÖKÜLDÜ…
Nazmi Pınar’a ait olan ve Sibel Tatar tarafından gasp edilen dekorlar için Nazmi Pınar’ın Avukatı Muhabbet Mevsimler Mahkemeden ara emri talep etti. Bunun sonucunda ise ara emri görüşülme sürecinde Hakim, söz konusu dekorların Kanal T’den sökülmesi ve icra-haciz memuru tarafından ilgili muhtarlığa ait depoda saklanmasını ve şu anda kullanılmamasını emretti.
Yüce Mahkemenin aldığı kararı uygulamak üzere Kanal T binasına giden Haciz Memuru’na ise Kanal T patroniçesinin tavrı çok sert oldu. Haciz memurunun söz konusu kararla kendisinin ilgisi olmadığını ve kendisinin bir devlet memuru olduğunu söylemesine rağmen Sibel Tatar, gerek mahkeme heyetine gerekse Haciz memuruna tepki gösterdi. Tatar’ın özellikle kararı alan Hakim aleyhine ağır ithamlarda bulunması orada bulunanlar tarafından gözlerden kaçmadı. Tatar, “ Bu memlekette hukuk mu var. Bu kadar acil miydi bu olay? Şimdi sizi kameralara çekeceğim ve akşam göstereceğim TV’de. Siz görürsünüz.” dedi.
Sibel Tatar, olayın yaşandığı günlerde yaptığı açıklamalarda bu mallara el koyduğunu, kim isterse gelsin bu dekorları vermeyeceğini söylemişti. Sibel Tatar; " Kim isterse gelsin, ister polis, ister Cumhurbaşkanı ,ister UBP Başkanı ... kimse bana karışamaz ve bu dekora el koyuyorum. Kimseyi de dinlemem. Ersin'i söyledikleri ya da sözü onu bağlar beni ilgilendirmez" demişti.
“FATURA VE ÖDEME TARİHLERİ İLE HER DEKOR PARÇASININ PARASINI NAZMİ PINAR
ÖDEDİ”
Avukat Muhabbet Mevsimler de olay yerinde o günlerde yaptığı açıklamada, müvekkiline ait olan ve bunun faturalar ile ispat edildiği, belgelendiği, bu durumda Sibel Tatar'ın bu malları vermesi gerektiğini söylemişti. Ödemedi takdirde hukuk sürecinin başlayacağını o günlerde vurgulamıştı.

Editör: TE Bilisim