Açıklamanın tam metni şöyle:

Bugün Sayıştaylığın Gazi Mağusa Belediyesine ilişkin raporu hakkında, basında çıkan haberle ilgili MAGEM basın açıklaması;

MAGEM 15 Ağustos 2014’te olağanüstü bir genel kurul yapmıştır. Bu genel kurulun ardından da yeni yönetim, yeni misyon ve vizyon oluşturmuş, belediye ile olan tüm bağlarını da karşılıklı olarak sonlandırma kararı almıştır. Bununla ilgili olarak kitle iletişim araçları ile de, bu karar geniş kitlelere sunulmuştur.

MAGEM Mağusa Salamis yolu üzerindeki tesislerinden ayrılmış, aynı tarihte Mağusa Surlariçi’nde yeni bir ofise yerleşmiştir. Bu tarihten itibaren MAGEM yeni dönemde finansmanını bağımsız gelirleri ile sağlamış, kendi kullanımı için yerel yönetimlerden herhangi bir katkı almamıştır.

Yeni MAGEM yönetimi sırasında Mağusa Belediyesinden 10,000TL tutarında bir aktarım olmuştur. Bu aktarım MAGEM’in 15.08.2014 tarihine kadar olan, yani Belediye ile bağların kopmadan önceki döneme ait olan, geçmiş borçların ödenmesi için alınmıştır. Tüm bu meblağlar çek ile ödenmiş, Kaymakamlığa sunmuş olduğumuz banka hesap dökümlerinde de bu ödemeler belgelenmiştir.

MAGEM 15 Ağustos 2014 sonrasında eski tesislerinde bulunan hiçbir taşınır malı almamış, bunları talep etmemiş ve kurulduğu günden itibaren edindiği tüm varlıklarını Mağusa Belediyesi kullanımında olan ve bugün Mağusa Gelişim Akademisi (MGA) tesislerinde bırakmıştır.

Haberde belirtilen Sayıştay raporu hazırlanırken MAGEM’in yeni yönetiminden kimseyle istişare edilmemiştir. Ancak Sayıştay’ın ele aldığı raporda, yeni MAGEM yönetimin suçlamalarla ilgisi olmamasına rağmen, zan altında kalmasına sebep olacak bir durum yaratmıştır. Yeni MAGEM yönetimi olarak 15 Ağustos 2014’ten sonraki dönemindeki tüm faaliyetleri yürütmekte olduğumuz Youthopia projesi kapsamında gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu faaliyetlerin finansmanı AB tarafından karşılanmış ve yine AB kurumları tarafından denetlenmiştir. Ayrıca bu dönemle ilgili tüm gerekli evraklar Mağusa kaymakamlığına teslim edilmiştir. Yeni yönetim olarak denetlemeye ve şeffaflığa önem veren bir yapı olarak yeni dönemle ilgili gerek yetkili tüm kurumlar, gerekse de herhangi bir vatandaş ve/veya üyemiz tarafından denetlemeye açık olduğumuzu kamuoyuna duyurmak isteriz.

Yeni yönetim olarak Sayıştay raporunu detaylı şekilde incelemiş ve gerek 15.08.2014 tarihinden önceki döneme ilişkin bize iletilen tüm evrak, hesap ve dökümanları, gerekse de 15.08.2014 tarihinden sonraki tüm evrak, hesap ve dökümanları 03.02.2016 tarihinde Mağusa Kaymakamlığına sunmuş bulunmaktayız.

Kaymakamlık tarafından yapılacak denetim raporu hazırlandığında bunu da şeffaflık ilkesiyle kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtmek isteriz.
 
Editör: TE Bilisim