Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), UBP hükümetinin “artış verdik” söyleminin tamamen “yalan olduğunu ve halkla dalga geçmekten öteye gitmediğini” ileri sürdü.

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı yazılı açıklamada, “UBP Hükümetini çalışana hayatı dar edercesine uyguladığı politikalara son vermeye ve halkın önünü açma adına bir an önce istifa etmeye davet ediyoruz” dedi.

“Devlet Planlama Örgütü ve Maliye Bakanlığı verilerine göre sendikamızın hazırladığı tablodan da görüleceği üzere Maliye Bakanı Sn. Ersin Tatar’ın artış verdik söylemi tamamen bir yalandan ibaret olup çalışanların alım gücü, gerçekleşen hayat pahalılığı oranlarının maaşlara yansıtılmaması sebebiyle gerilemiştir” diyen Kaptan, bunun yanı sıra minimumda herkese 100 TL artış yapacağız deyip emeklilere 40-50 TL artış yapılmasının ise, yine UBP Hükümet yetkililerinin sözlerini tutmadıklarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

UBP Hükümetini çalışanın alım gücünü hayat pahalılığı karşısında koruyamamakla suçlayan Kaptan, kamu çalışanı ve asgari ücretliye verdikleri 100 TL artış ile kamuoyu önünde şov yapan hükümetin “Ocak ayında kendi partilerince siyasi olarak atadıkları müdürlerin maaşlarına brüt 234 TL, milletvekili ve bakan maaşlarına ise brüt 276 TL artış yaptığını” savundu.

Kaptan, 2011-2012’de gerçekleşen hayat pahalılığının yüzde 18.32 olmasına rağmen, orta öğrenimli hizmet sınıflarının maaşlarına yüzde 8.16, Yüksek öğrenimli hizmet sınıflarının maaşlarına yüzde 7.93, Tabiplik Hizmetleri sınıflarının maaşlarına yüzde 5.67, 2011 Öncesi kamu çalışanlarına uygulanan maaş tablosuna ise yüzde 4.69 artış yapıldığını kaydetti.

Kaptan açıklamasında Devlet Planlama Örgütü ve Maliye Bakanlığı verilerine göre KTAMS’IN hazırladığı tabloya da yer verdi.
Editör: TE Bilisim