Türkiye’nin dayattığı ekonomik paketi halka yutturmak için yoğun çaba gösteren Maliye Bakanı Sn. Birikim Özgür, adanın kuzeyinin 1974’ten sonra Türkiye’nin sömürgesi olduğunu unutarak, “imzalamazsak batarız” diye açıklama yapmaktadır.

Sn. Birikim Özgür yaşadığımız gerçeklikten çok uzak, kendini demokrasinin, insan haklarına saygının, hukuğun üstünlüğünün geçerli olduğu normal bir ülkede yaşadığını sanmaktadır. Paketlerin bugüne kadar Kıbrıs Türk toplumunun yararına olmadığı her gelen paketle birlikte Kıbrıs Türk toplumunun üretimden koparıldığı, göçe zorlandığı açık bir gerçekliktir. Paketin içeriğinde ne vardır ki, Sn. Özgür imzalamak için can atmaktadır. Paketle ilgili ortaya konan bu ısrarlı tutum, sermayeye çıkar sağlamayı emekçilerin haklarını budamayı alışkanlık haline getirmiştir. CTP-UBP Hükümeti’nin alışkanlıklarının devam ettirilmesinin bir anlamı olduğu açıktır. Bu çerçevede şu soruları sormakta yarar görüyoruz.

1-   Ekonomik tasarruf adı altında maaşların tıraşlanacağı doğru mu?

2-   Bankalardaki mevduatların tıraşlanacağı doğru mu?

3-   Emekli ikramiye formülünün değiştirileceği doğru mu?

Maliye Bakanı Sn. Birikim Özgür’den imzalamak için can attığı ekonomik paketle ilgili yukarıdaki sorularımıza acil cevap bekler, paketle ilgili topluma açıklama yapmasını talep ederiz.

Saygılarımızla,

 

 

 

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim