Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçesi düzenlediği genişletilmiş toplantıda, Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki gelişmeler ile yapılması planlanan LTB seçimlerini masaya yatırdı. TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto, milletvekili Mustafa Emiroğluları ile üye ve sempatizanların katıldığı toplantı, önceki akşam Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) lokalinde gerçekleştirildi.
İlçe Başkanı Çeto, Genel Sekreter Özyiğit ve Genel Başkan Çakıcı’nın kısa birer konuşmaları ve bilgilendirmeleri ile başlayan toplantıda, üyelerin görüş ve düşünceleri dinlendi. Lefkoşa İlçesi Yönetim Kurulu tarafından rapor haline getirilecek olan görüşler, partinin yetkili organlarında değerlendirilecek. Benzeri bir toplantının gelişmelere göre yeniden yapılması yönünde karara da varıldı.
Çeto: “Yol haritasını oluşturacağız”
TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto toplantının başında yaptığı konuşmada, ülkenin en önemli sorunlarından biri olarak gördükleri LTB konusunu değerlendirmek ve üyelerin görüşlerini almayı amaçladıklarını belirterek, yol haritasının ilk adımlarının atılacağını kaydetti. Görüş ve önerileri rapor haline getirerek Merkez Yönetim Kuruluna sunacaklarını belirten Çeto, bu toplantıların gelişmelere göre önümüzdeki günlerde yeniden tekrarlanacağını söyledi.
Özyiğit: “LTB tamamen dibe vurdu”
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, LTB‘nin tamamen dibe vurduğunu, geçen seçimlerde yapılan yanlış tercihin faturasının tüm Lefkoşa halkına çıktığını söyledi.
Çalışanların 1 yıldır düzenli maaş alamadığını, Lefkoşa’nın çöp kent haline getirildiğini, salgın hastalık tehlikesi oluştuğunu, yolların köstebek yuvasına dönüştüğünü belirten Özyiğit, LTB’nin yeniden yapılanmasının kaçınılmaz olduğunu, bunun için de seçimlerin fırsat olacağını kaydetti. 2 ay içine yapılması planlanan seçimlerde ortak aday çıkarma konusunun tercihleri arasında olduğunu, iddialı bir aday çıkaracak durumda olduklarını da belirten Özyiğit, üyelerin ve tabanın nabzına göre adımlar atacaklarını, toplantının da bu amaçla yapıldığını ifade etti.
Çakıcı: “LTB’deki kaos kurultay amaçlı olarak donduruldu”
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı ise konuşmasına LTB konusunda yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler vererek başladı. LTB’deki kaosun bitmediğini, kurultay amaçlı sadece dondurulduğunu kaydeden Çakıcı, LTB’nin sil baştan yapılanması gerektiğini, bunun için de başkan ve tüm belediye meclis üyelerinin yeniden şekillenmesinin önemine dikkat çekti.
LTB’de iki ay içinde seçim yapılacağını kaydeden Çakıcı, yaşanan gelişmeler ve tabanın görüşlerine göre adımlar atma niyetinde olduklarını, toplantıdan çıkacak görüşlerin parti yetkili organlarında değerlendirileceğini belirtti.
LTB Başkanı Bulutoğluları’nın istifasının kurultay hesaplı olduğunu, istifasının arkasında ne gibi sözler verildiğinin bilinmediğini kaydeden Çakıcı, aynı şekilde 8 UBP’li Meclis Üyesi’nin istifa etmemesinin de kurultay ve ileriye dönük etik dışı adımlar olduğunu ifade etti.
UBP’li 8 Belediye Meclis Üyesi’nin istifa etmemelerinin siyasi oyun olduğuna dikkat çeken Çakıcı, 8 UBP’li meclis üyesinin de siyasi etik gereği istifa etmeleri ve seçimlerin tümü için yapılması gerektiğini kaydetti. Çakıcı, LTB’yi TDP’nin de içinde bulunduğu bir gücün kurtaracağına inanç belirtti.

TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim