Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi Meriç Erülkü, şu anda LTB’de “tam bir kaos ortamı” yaşandığını savunarak, belediyede ita amirinin olmadığını, Belediye Meclisi toplanmadan, belediyede hiçbir karar alınamayacağını, icraat ve ödeme yapılamayacağını, yeniden yapılanmaya gidilemeyeceğini, Belediye Meclisi’nde yaşanan istifaların onaylanamayacağını, hatta seçim sürecinin bile başlayamayacağını kaydetti.

Erülkü, 22 kişilik Belediye Meclisi’nin 10 muhalefet, 4 de son istifalarla 8’e düştüğünü, Belediye Meclisi’nin toplanarak istifaları onaylaması gerektiğini, ancak bu ortamda toplanamayacağının ortada olduğunu ifade ederek, muhalefet belediye meclis üyelerinin de, belediye meclisinin devamlılığını sağlamadığı için suç işlediğini, çünkü istifalarının kabul edilmediğini söyledi.

Belediye Meclisi’nin toplanıp istifaları kabul etmemesi ve muhalefet üyelerinin “3 toplantıya üst üste katılmadıkları için üyeliklerini düşürmemesi” ya da Cumhuriyet Meclisi’nin seçim ile ilgili yasal düzenleme yapmaması durumunda LTB ile ilgili seçim sürecinin de başlayamayacağını savunan Erülkü, yasalara uygunsa kanun gücünde kararname de yapılabileceğini kaydetti.

LTB Meclisi üyesi Meriç Erülkü, TAK muhabirinin belediyede gelinen son aşama ile ilgili sorularını yanıtladı. Erülkü, LTB’de şu anda yaşananın “tam bir kaos ortamı” olduğunu söyledi.

Erülkü, “Asbaşkanın istifasıyla” şu anda LTB’de ita amiri kalmadığını, bu yüzden belediyede hiçbir kararın alınamayacağını, icraat yapılamayacağını, hatta ödemelerin yapılamayacağını, seçim sürecinin de başlayamayacağını anlattı.

Muhalefet üyelerinin de suç işlediğini, meclisin devamlılığını sağlamadıklarını ifade eden Erülkü, bunu toplumun yargılayacağını kaydetti.

Erülkü, LTB’de “demokrasinin katledildiğini ve yasaların ayaklar altına alındığını” ileri sürdü.
Editör: TE Bilisim