Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), piyasada bulunan ve tüketime uygun olmadığı tespit edilen yaklaşık 60 kilo süt ürününü imha etti.

LTB’den verilen bilgiye göre, LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri tarafından Lefkoşa sınırları dahilinde satışa sunulan ve üretimi yapılan tüm süt ve süt ürünlerinden numuneler alınarak, Veteriner Dairesi Laboratuvarlarında mikrobiyolojik analizleri yapıldı.

Bu kapsamda 18 yoğurt, 23 hellim, 17 peynir çeşidi ile 11 süt çeşidi, 5 taze ve kuru nor, 2 ayran, 1 kaymak yağı ve 1 tereyağı numunesi alındı.

Yoğurt, süt (UHT, Pastörize, Çilekli, Kakaolu), kaymak yağı ve tereyağı çeşitlerinin tümü mikrobiyolojik yönden sağlığa uygun bulunurken, 4 çeşit hellim, 2 çeşit peynir, 2 çeşit taze nor ve 1 çeşit ayranın tüketime uygun olmadığı tespit edildi.

Söz konusu ürünlerden piyasada bulunan 44,8 kg hellim ve 13,4 kg peynir müsadere edilerek imha edildi. Açıklamaya göre, raf ömrü kısa olan taze nor, ayran ve bazı peynir çeşitleri ise piyasada bulunamadığından dolayı müdahale edilemedi. 
Editör: TE Bilisim