Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) aşırı yağışlar sonrasında yoğun su birikintilerini önleme adına geçen yıl TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı finansmanıyla hazırlanan Yağmur Suyu Drenaj Hatları Projesi, yeni dönemde de sürüyor.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, Sütçüoğlu Ltd. arasında imzalanan “Yağmur Suyu Drenaj Hattı Yapım İşleri İhalesi” uyarınca Yenişehir Bölgesi’nde çalışmalar başlatıldı. Kurtuluş Meydanı’ndan Yenişehir Şehitler Cami’ye kadar olan yol boyunca 60 cm çapında beton yağmur suyu boruları döşenirken, rögar yapımı, ızgara ve kapakların monte işlemi de sürüyor.

Gelinen aşamayı yerinde görmek adına bölgeye giden LTB Başkanı Mehmet Harmancı, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden teknik bilgiler aldı. Harmancı, projenin tamamlanması ile birlikte bölgede altyapı eksikliği nedeni ile yaşanan sıkıntının giderilecek olmasının önemine değindi.

Proje kapsamında aşırı yağışlar sonrasında yoğun olarak su biriken noktalar, döşenen hatlar ile birlikte dereye bağlanıyor. 
Editör: TE Bilisim