Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) grevler nedeniyle aksayan iş yeri denetimlerine yeniden başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Halk Sağlığı Şubesi ekipleriyle, Zabıta Şubesi ekiplerinin marketlere yönelik, ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde işyeri izin belgesi kontrolünün yanı sıra, çalışanların sağlık karnelerinin takibi, ürünlerin tarihleri ve iş yerlerinde gerekli hijyenik ortamın sağlanıp sağlanmadığı kontrol edildi.

Halk Sağlığı Şube Amiri Levent Özverel, LTB’nin rutin olarak denetimlerini sürdüreceğini belirterek, bugün gerçekleştirilen kontrollerde ürünlerin tarihlerinin yanısıra işyeri izin belgesi ile sağlık karnesi kontrollerinin yapıldığını söyledi.

Denetimler sonucunda tarihi geçmiş ürünlerin toplatıldığına da vurgu yapan Özverel, LTB sınırları dahilinde izne tabi tüm işyerlerinin 31 Aralık 2012 itibarıyle işyeri çalıştırma izinlerinin bittiğini anımsatarak, tüm işyerlerinin izinlerini yenilemesini istedi.

8 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar LTB Halk Sağlığı Şubesi’ne eski (2012) işyeri izin belgeleri, kira sözleşmeleri, Esnaf ve Zanaatkarlar Odasına üyelik belgeleri ile başvurulması gerektiğini kaydeden Özverel, izinsiz veya işyeri iznini yenilemeden işyeri çalıştırmanın suç olduğunu hatırlattı. Özverel, gerekli başvurularını yapmayan işyerleri hakkında kapatma dahil her türlü yasal işlemin yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

LİSANİ

Zabıta Şube Amiri Çakır Lisani ise yaptığı açıklamada, Zabıta Şubesi’nin grevlerden önceki eski randımanını yakaladığını belirterek, halktan gelen şikayetlere anında müdahale edildiğini söyledi. “Halk sağlığını ve huzurunu tehdit eden her olayda halkımızın yanında olacağız” diyen Lisani, vatandaşın Alo 185 hattına şikayetlerini bildirebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim