LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KTTB Başkanı Filiz Besim’in imza koyduğu protokol uyarınca LTB, KTTB’ye ait olan elektromanyetik alan ölçüm cihazını kullanabilecek. Lefkoşa belediye sınırları içerisindeki baz istasyonlarının yerlerini belirleyerek, ölçüm yapılacak noktaların haritalanmasını üstlenecek. LTB ayrıca ölçüm sonuçlarını KTTB ile paylaşacak.

KTTB de, LTB tarafından sağlanacak sonuçların değerlendirmesini yapacak ve yapılan değerlendirmeleri LTB’ye aktaracak.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, imza töreninde yaptığı konuşmada, gerçekleştirdikleri bölge ziyaretlerinde baz istasyonlarının sürekli gündeme gelmesi nedeniyle bu konuda bilimsel çalışma yapma ihtiyacı hissettiklerini kaydetti.

Harmancı, “Amacımız sorunu devletin ilgili kurumlarının elinden almak değil ama belediyenin özellikle bire bir istişare ettiği Lefkoşalı hemşerilerin bu konudaki hassasiyetine bir yanıt vermektir” dedi. “

Halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu kaydeden Harmancı, LTB olarak bu konudaki çalışmaların devam edeceğini belirtti.

LTB açıklamasında, KTTB Başkanı Filiz Besim’in de, LTB’ye halk sağlığına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, bu alandaki çalışmalar ve yapılması gerekenlerle ilgili görüşlerini aktardığı kaydedildi.
Editör: TE Bilisim