LTB’nin gizli listesi

Haberal Kıbrıslı, işe gitmeden maaş alanların listesini ele geçirdi.

Kıbrıslı, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde işe gitmeyenlerin ve greve katılmayanların listesini açıklıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) işe gitmeden maaş alanların ve greve katılmayanların tam listesine ulaşıldı.
Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES), sürdürdüğü greve katılmayan ve belediyedeki işine gitmeden maaş alan belediye çalışanların toplam 78 kişi olduğu öğrenildi.

Gazetemizin ele geçirdiği bu listedeki isimlerin yüzde 80’i işe gitmeden maaş alan belediye çalışanları iken, geriye kalan yüzde 20’si ise, sendikanın grevi süresince iş başı yapmayan ve greve katılmayanlar olduğu bildirildi.

78 kişi ödenirse, işbaşı yapılmayacak

Belediyede çalışan ve grev süresince hakları için mücadele eden belediye çalışanlarının 13’üncü maaşları da dâhil toplam 4 maaş alacağı olduğu biliniyor.

İşe gitmeyen ve greve katılmayan 78 kişiye de bu 4 maaşın verilmesi halinde, belediye çalışanlarının işbaşı yapmamakta kararlı oldukları bilgisine ulaşıldı.

1 Milyon 248 Bin TL
Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) maaş almamaları konusunda direttiği belediye çalışanlarının ortalama aylık maaşının; 3 Bin 4 Bin 500 civarı olduğu öğrenildi.

Listede yer alan 78 kişiye verilmesi düşünülen 4 maaşın ise toplamda ortalama; 1 Milyon 248 Bin TL civarında.
Maaş almaları için yukarından baskı

Bu belediye çalışanlarının arkasında ise bazı bakan, milletvekilleri ve delegelerin olduğu söyleniyor. Edinilen bilgiye göre, belediye çalışanı 78 kişinin maaş alması hususunda sendikaya baskı uygulanıyor.
Bilindiği gibi, BES hükümete şart koşarak, greve katılmayan ve işe gelmeyenlerin ödenmemelerini şart koşmuştu.

HABERAL KIBRISLI




Editör: TE Bilisim