Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı dün (29 Ocak Cuma) Lefkoşa Belediye sınırları içerisinde hizmet veren muhtarlarla buluştu. Eziç Restoranda gerçekleşen ve muhtarların büyük ilgi gösterdiği yemekli toplantıda LTB Başkanı Mehmet Harmancı hem muhtarların bölgelerine yönelik sıkıntılarını,taleplerini ve önerilerini dinledi hem de muhtarlarla 2015 yılının değerlendirmesini yaparak 2016 yılında LTB’nin muhtarlıklarla işbirliği içerisinde yapmayı düşündüğü icraatları ve projeleri dile getirdi. LTB yöneticileri ile LTB Muhtarlar Masası yetkililerinin de hazır bulunduğu yemekte Lefkoşa’nın genel sorunları ve belediye-muhtarlıklar işbirliğinde gerçekleştirilebilecek çözüm önerileri de detaylı olarak konuşuldu. Yemekli toplantıya katılan muhtarlar, buluşmanın oldukça verimli geçtiğini belirterek bu tür istişare buluşmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Harmancı: “LTB’de yeni bir sistem oluşturarak dengeli bir politika izledik”
Toplantıda 2015 yılının bir değerlendirmesini yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı 2016 yılında LTB’yi nelerin beklediği konsunda ise bölge muhtarlarına detaylı bilgi aktardı. Harmancı, 2015 yılında LTB’nin yaralarını sararak geçmişin kötü izlerini yavaş yavaş silmeye çalıştıklarını ve hafif de olsa taşları yerinden oynatmayı başardıklarını ifade etti. LTB’nin mali yükünün ciddi boyutta olduğunu söyleyen Harmancı bugüne kadar belediyede bir sistem oluşturduklarını ve bu anlamda dengeli bir politika izlediklerini aktardı.

Harmancı: “Belediyeler Yasası’nda kamsamlı değişikliğe ihtiyaç var”
Başkan Harmancı LTB’de oluşturulan sistemin Kasım ayında çıkarılan Birleştirilmiş Belediyeler Değişiklik Yasa Tasarısı ile sekteye uğrayacağını ve bu yüzden yıl içerisinde bazı sıkıntılar yaşanabileceğini belirtti. Bu sıkıntıların yaşanmaması ya da bir umut olması için ise Belediyeler Yasası’nda yeni bir değişikliğin en kısa zamanda gündeme getirilmesi gerektiğini söyleyen Harmancı geç kalınan her dakkikanın sıkıntılı bir dönemi işaret ettiğini kaydetti.

Harmancı: “ 2015’de Muhtarlar Masası’na gelen 397 şikayetin 374’ü çözümlendi”
2015 yılında LTB bünyesinde oluşturulan Muhtarlar Masası’na 397 şikayet geldiğini ve bu şikayetlerin de 374’nün çözümlendiğini belirten Harmancı, bu anlamda bölge muhtarları ile iyi bir diyalog kurduklarını vurguladı.

Harmancı: “Su konusunda belediyeler dışlandı”
Türkiye’den gelecek su konusuna da değinen Harmancı bu konuda görüşme ve karar alma sürecinde belediyelerin dışlandığını kaydetti. Suyun Kamu- Özel Ortaklığı olduğunu ancak mevcut metinde böyle bir ortaklık şartının yer almadığını söyleyen Harmancı, bu olsa bile kamunun sembolik olarak bulunabileceği bir durumun belediyeleri batırabileceğini de sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim