Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ile birlikte reklam kampanyasını yerinde incelemek ve temaslarda bulunmak üzere Londra’ya gitti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, daha önce “Custom House for Excell” Tren İstasyonu’nun KKTC’nin tarihi ve turistik yerlerini tanıtıcı posterlerle donatıldığı, siyah taksilerle devam eden kampanyaya 14 Ocak’ta şehir otobüslerinin de dahil olduğu, 125 adet Londra şehir otobüsünün artık Londra’yı Kuzey Kıbrıs reklamları ile dolaşacağı vurgulandı.

Ocak ve nisan aylarında erken tatil rezervasyonlarının yapıldığı dönem olması nedeniyle, Londra şehir otobüsleri aracılığı ile başlatılan reklamların, erken rezervasyon pazarına ulaşması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Özellikle Gold Route (Altın Güzergah) diye isimlendirilen ve güzergahları sadece Londra şehir merkezi olan 25 adet otobüsün, şehir merkezinin en kalabalık ve ünlü alış veriş mağazalarının bulunduğu Oxford Circus, Regent Street ve Picadilly Circus semtlerini kapsadığı vurgulandı.

Reklam kampanyası çerçevesinde Battersea, Holloway, Shephers Bush ve Wood Green otobüs garlarından hareket eden 125 adet Londra şehir otobüsünün güzergahları arasında ayrıca London Bridge, Marble Arch, Brent Cross, South Kensington, Westminister, Chealsea, Holborn, Tottenham Court Road, Oxford Circus, Trafalgar Square, Victoria, Piccadilly Circus, Bond Street, Charing Cross ve Strand gibi merkezi yerlerin ve alışveriş bölgelerinin de yer aldığı belirtildi.

SİYAH TAKSİLER

Açıklamaya göre, Londra’nın sembolü haline gelen siyah taksilerle reklamlar da sürüyor. 10 tanesinin tüm dış cephesi kaplanacak şekilde, diğer 110 adet aracın ise her iki yanlarına, araç içerisindeki yukarı kapanan oturaklar üzerine ve arabanın arka camına Kuzey Kıbrıs tanıtım posterleri monte edilerek trafiğe çıkması için hazır duruma getirildi. Ayrıca taksilerde, sürücüler tarafından yolculara dağıtılmak için hazırlanmış özel makbuzlar ve Kuzey Kıbrıs tanıtım broşürleri de yer alıyor.

Siyah taksilerle yapılan tanıtım kampanyası süresinde ayda en az bir kez Londra’nın kalabalık ve gündemde olan bölgelerinde, Kuzey Kıbrıs reklamları ile donatılmış siyah taksilerden oluşan konvoylar dolaştırılarak tanıtım yapılıyor.

Geçtiğimiz aylarda yer alan bazı güzergahlar arasında Kuzey Londra, Excel Fuar alanı, Oxford Street, Regent Street, Marble Arch, Trafalgar Square, Big Ben, Buckingham Palace, Parlamento binası ve çevresi gibi semtler yer almıştı.

Bir yılda bir taksi ile seyahat eden yolcu sayısının 10 bin olduğu ve yine ortalama bir seyahatin 20 dakika sürdüğü hesaplanarak, siyah taksi kullanımı ile yapılan “Dış Mekan Reklam Kampanyası” mesajlarının ulaştığı kişi sayısının çok büyük rakamlar olduğuna dikkat çekildi.
2013 Kuzey Kıbrıs Tanıtım ve Reklam Kampanyası kapsamında 1 Aralık 2012 tarihinde başlayan kampanya 30 Kasım 2014 tarihine kadar sürecek.

Editör: TE Bilisim