Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak seçmenlerin mağduriyet yaşamaması için sandık seçmen listelerini kontrol etmesi gerektiğini duyurdu.

YSK, sandık seçmen listelerinin 15-21 Mart’ta askıda olacağını; bugünden itibaren de ilgili web sitelerinden kontrol edilebileceğini bildirdi.

“SEÇMENLERİN BÜYÜK KISMI YENİDEN KAYIT İÇİN BAŞVURMADI”

YSK’dan yayımlanan 4 numaralı duyuruda, 29 Haziran 2014 tarihinde yapılan Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimleri’nde, askı döneminde İlçe Seçim Kurullarına yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucunda, sandık seçmen listelerinden çıkarılan seçmenlerin büyük bir kısmının yeniden kayıt yaptırmak için başvurmadıklarının tespit edildiği kaydedildi.
Sandık seçmen listelerinin seçmenin ikamet adresine göre düzenlendiğine işaret edilen duyuruda, adres değişiklikleri İlçe Seçim Kurullarına veya askı döneminde askı görevlisine usulüne uygun olarak bildirilmediği takdirde, listelerin seçmenin doğru ikamet adresini yansıtmadığı için itiraz konusu olabildiğini ve seçmenin sandık seçmen listesinden çıkarılabildiği anlatıldı.

DEĞİŞİKLİKLERDE KİMLİK KARTI VE İKAMET BELGESİYLE MÜRACAAT GEREKİYOR

YSK duyurusunda, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için, seçmenlerin sandık seçmen listelerini zamanında kontrol etmesi, listelerde kayıtlı değillerse veya kayıtlı oldukları adresten farklı bir adreste ikamet ediyorlarsa ilgili İlçe Seçim Kurulu’na veya askı döneminde askı görevlisine, kimlik kartları ve ikamet ettikleri yerin muhtar ile ihtiyar heyeti üyelerinin imzasını taşıyan bir ikametgah belgesiyle müracaat ederek gerekli kaydı veya değişikliği yapmaları gerektiği hatırlatıldı.

ASKI SÜRESİ 15-21 MART… BUGÜNDEN İTİBAREN WEB SİTESİNDEN KONTROL EDİLEBİLİYOR

19 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık seçmen listelerinin askı süresinin 15-21 Mart olacağı da bildirilen YSK duyurusunda, askı süresinin kısa oluşu dikkate alınarak, sandık seçmen listelerinin bugünden itibaren http://www.mahkemeler.net ve http://ysk.mahkemeler.net adresli web sitelerinden“Seçmenlerin Kütük Bilgilerinizi Kontrol Edin” linkinden kimlik numarasını girmek suretiyle kontrol edilebileceği de kaydedildi.
Editör: TE Bilisim