Birçok farklı çalışmaların gerçekleştirildiği, sanatçıların gönüllü olarak destek verdiği bu çalışmaların bir parçası olan müzik eğitimi de yoğun bir şekilde devam ediyor. ESK, Esentepe, Karaoğlanoğu ve 23 Nisan İlkokullarında gerçekleştirilen çalışmaların ardından bu kez de Levent İlkokulunda “yaratıcı” müzik çalışması yapıldı. Öğrenci ve sınıf öğretmenlerinden oluşan 260 kişinin katıldığı çalışma geçtiğimiz hafta Levent İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Ammar Dadizadeh’in uyguladığı çalışmada çocuklara piyano ve keman çalındı. Müziğin duygu ve düşünceleri yansıtabileceği konusunda bilgiler aktarıldı. Taklit ve yaratıcılıkla ilgili çocukların da katılımı ile farklı parçalar çalındı.

Etkinlik boyunca, klasik müzik tanıtıldı ve farklı ensrümanların nasıl farklı duyguları yansıtabileceği konularında atölye çalışmaları yapıldı. Çalışmanın sonunda tüm çocuklara zeka geliştirici oyuncaklar verildi.
Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bir yan kuruluşu olan LSS, farklı ilkokullarda müzik, okuma, drama, şiir, yoga , resim gibi alanlarda yaratıcı çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. LSS Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler konuya ilişkin açıklamasında; çalışmaları takip ettiklerini, öğretmenler ve okul müdürlerinden olumlu tepkiler aldıklarını ve bu anlamda eğitime koymuş oldukları katkıdan dolayı da büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti. Lha
 
Editör: TE Bilisim