Limasol Direnişi’nin 52. yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek tören, saat 10.00’da Limasol-Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı’nda yer alacak.

Törende, protokol sırasına göre anıta çelenkler konulacak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek, şiirler okunacak, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

Konuşmayı Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Girne Şubesi Onur Kurulu Üyesi Erbil Aydınova gerçekleştirecek.

ERSAN’IN MESAJI

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, Limasol Direnişi’nin yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda Kıbrıs Türk mücadele tarihine ‘Plevne Müdafaası’ olarak geçen ve 52 yıl önce şanlı Limasol Direnişi’nde şehit düşenleri minnet ve rahmetle andıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkını yok etmek için saldırıya geçen Yunan Alayı takviyeli Rumların 3 gün 3 gece sürdürdüğü saldırılarına rağmen Limasol Direnişi’ni üstlenen bir avuç inançlı kahramanın azmini yıkamayarak hedeflerine varamadıklarını anımsatan Ersan, bu direnişte 5 Mücahidin şehit düşmelerine rağmen Türk mevzilerine kadar sokulan Rum zırhlı araçlarını tahrip etmeyi başararak ileri hareket yapmalarını engellediğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim