Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Gümrük Çalışanları Sendikası'nı( Güç- Sen) kabul etti.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Dürüst ile görüşen Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman, limanlarda görev yapan gümrük çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Dağman, limanlarsa alt yapı konusunda da çalışmalar beklediklerini belirterek, taleplerinin bulunduğu bir dosyayı Bakan Dürüst’e takdim etti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, gümrük çalışanlarının sorunlarının önemli olduğunu, limanların yeniden yapılandırma sürecinin hedeflendiğini, bu anlamda önemli yatırımlar gerçekleşeceğini söyledi.

Çalışanların bulundukları ortamın daha huzurlu ve güven içinde olması için limanlardaki eksikliklerin giderileceğini belirten Bakan Dürüst, daha önce de çeşitli sivil toplum örgütlerinin bu konuda beklentilerini kendisine aktardıklarını dile getirdi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile istişare içinde olacaklarını kaydeden Bakan Dürüst, çalışma hayatının olmazsa olmazı sendikalar ile birlikte sistemin iyileştirilmesi için diyalog halinde olmaya devam edeceklerini ve beklentilere katkı koymanın boyunlarının borcu olduğunu vurguladı.
Editör: TE Bilisim