Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, “Gazimağusa Limanı’nda, Liman İşçileri Şirketine yeni ortaklar alınması konusunun soruşturulması ve işlemin iptal edilmesi için ilgili bakana görev verildiğini” açıkladı.

Yorgancıoğlu, limanlarla ilgili olarak geleceğe dönük tasarrufta bulunma yetkisinin hükümetlere ait olduğunu, bu gerçekten hareketle, böylesi önemli bir konuyu “hükümetten habersiz, yangından mal kaçırırmış gibi ve yasalar zorlanarak yapılmasını kabul etmelerinin mümkün olmadığını” vurguladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, konu ile yaptığı yazılı açıklamada, “Hükümetimiz gerekirse ilgili Liman İşçileri Şirketi’nin Limanla ilgili imtiyazını iptal etme kararlılığındadır” dedi.

Yorgancıoğlu, Mağusa Limanı’nda, Liman İşçileri Şirketi’nin hissedarlarının şirkete yeni ortaklar aldığı bilgisinin kendilerine ulaştığı andan itibaren hükümetin konuyu takip etmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Şirketin kırk yıllık tarihinde ilk kez yeni hissedarlar alındığını da değerlendiren hükümetimiz, şirkete hissedar olma kurallarına göre fiilen orada çalışıp çalışmadıklarına bakılması, çok uzun yıllardan beridir orada çalışanlar olmasına rağmen niye işe yeni girenlerin ortak yapıldıklarının gerçek nedenlerinin bulunması için olayın soruşturulması ve işlemin iptal edilmesi için ilgili Bakan arkadaşımıza görev vermiştir.

Limanlarla ilgili olarak geleceğe dönük tasarrufta bulunma yetkisinin hükümetlere ait olduğu gerçeğinden hareketle böylesi önemli bir konuyu hükümetten habersiz, yangından mal kaçırırmış gibi ve yasalar zorlanarak yapılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.

Bütün bunları da değerlendiren hükümetimiz gerekirse ilgili Liman İşçileri Şirketi’nin Limanla ilgili imtiyazını iptal etme kararlılığındadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 
Editör: TE Bilisim