Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, KKTC’nin varlığının yüceltilmesi ve korunması, Anavatan Türkiye ile olan bağların devamı için çalışacağını belirtti.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora ve yönetim kurulu üyeleri bugün sırasıyla Atatürk Anıtını, Özgürlük ve Varoluş Mücadelesi Lideri Dr Fazıl Küçük’ün Anıt Mezarını, 1974 Barış Harekatı dönemi Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in Büstünü ve Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın kabrini ziyaret ederek çelenk bırakıp saygı durulunda bulundu.

Ziyaretlerle ilgili Bayrak Haber’e açıklamada bulunan Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Kıbrıs Türkü için değerli devlet adamlarına bağlı olduklarını ve onların gösterdiği yolda yürüdüklerini vurguladı.

Bora, TMT ve Mücahitlerin Dr Küçük ile güç şartlarda yola çıktıklarını ve engelleri Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş ile aşarak, Kıbrıs Türk Halkının sesini dünyaya duyurduklarını belirtti.

Yılmaz Bora, “Halkımızla bütünleşerek, halkımızı da arkamıza alarak, birlik ve beraberlik içerisinde 11 yıl Rum’a karşı çok namüsait şartlar altında direnmesini bildik” dedi.

KKTC’nin varlığının yüceltilmesi ve korunması için çalışacaklarını vurgulayan Bora, Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olan Anavatan Türkiye ile olan güçlü bağa zarar gelmemesi için de mücadele edeceklerini söyledi.

Yılmaz Bora, Kıbrıs Türk Halkının Adadaki bağımsızlığının devamı için görev başında olduklarını da dile getirdi.

Editör: TE Bilisim