Leymosun Kültür Vakfı ve Güzelyurt Belediyesi’nin 5. Leymosunlular Pikniği için çalışmalarının son aşamasına geldiği belirtildi.

Saat 10.00'da başlayacak piknikte kan bağışında bulunmak isteyenler için organizasyon yapıldı. Ayrıca yardım dernekleri için bağış kutuları kurularak bağış da toplanacak.

Leymosun Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu’nun açıklamasına göre, Girne Boğaz’daki özel sınırlandırılmış alanda gerçekleştirilecek ve festival havasında geçecek piknik için Leymosun Kültür Vakfı piknik komitesi, Güzelyurt Belediyesi’nin teknik katkıları ile katılımcıları memnun etmek amacıyla çalışmalara devam ediyor.
Rasımoğlu, İngiltere, Kanada, Amerika, Avustralya ve Türkiye’de yaşayan Leymosunluların da piknik günü Kıbrıs’ın her yanından gelecek Leymosun ve köylerinde yaşayan eski dostlar ve onların çocuklarıyla kucaklaşmak için hazırlıklarını yaptıklarını belirtti.

Rasımoğlu, dileyenin kendi yiyeceklerini getirebileceğini, dileyenlerin ise mangal kiralayabileceğini veya piknikte kurulacak stantlarda satılacak yerel ürünlerden alışveriş yapabileceğini anlatarak,  garavulli, şarlot, börek çeşitleri, şammali, sucuk, köfter gibi ürünler satılacağını bildirdi.

Rasımoğlu, Limasol’lu kebapçı Niazi’s Restaurant’ın mobil mutfak kurarak yapacağı satıştan elde edilecek gelirin ise Leymosun Kültür Vakfı’na bağışlanacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim