Lefkoşa İlçe binasında gerçekleşen toplantıya katılım yüksek oldu. Oturacak yer bulamayan partililer Yorgancıoğlu’nun başkanlık yaptığı toplantıda ülkedeki son siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Coşkulu kalabalık, “Lefkoşa’yı ve ülkeyi kurtarmaya geldik” dedi. Toplantıya Genel Sekreter Asım Akansoy, MYK üyeleri Kadri Fellahoğlu, Özdil Nami, Niyazi Düzgün ve Erkut Şahali de katıldı.
İlçe adına toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı, toplantıya ilgi gösteren kalabalığa teşekkür ederek, kritik süreçlerde CTP’lilerin partiye sahip çıkmalarının önemine değindi. “Lefkoşa’yı seçim temizler” hedeflerine adım adım yaklaştıklarını kaydeden Ceylanlı, CTP’lilerin dayanışmalarını artırarak seçime hazırlanmalarını istedi.
YORGANCIOĞLU: HALKIN ÖNÜNDEN ARTIK ÇEKİLİN!
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise konuşmasına, “Katılımın yüksek olması önümüzdeki kavgayı ne denli ciddiye aldığınızın göstergesidir, herkese teşekkür ederim” diyerek başladı. Hükümetin beceriksiz icraatlarından örnekler veren Yorgancıoğlu, CTP’nin tüm uyarılarına rağmen belediyenin bilinçli şekilde yürütülen batış sürecini partililerle bir kez daha paylaştı.
UBP’li belediye meclis üyelerinin derhal istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “UBP bu ülkede yeterince zarara mal olmuştur. Bundan sonra yapılması gereken halkın önünden çekilip, seçim sandıklarını kurmaktır” dedi. Lefkoşa’yı sadece CTP’nin kurtarabileceğini belirten Yorgancıoğlu, hükümetin siyasi ahlaksızlığı olarak değerlendirdiği milletvekili transferlerini de sert bir dille eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Kıbrıs sorunu konusunda tek bir olumlu adım atmadığını vurgulayan Yorgancıoğlu, “Talat da Eroğlu da, CTP de UBP de aynı diyenler büyük bir kara propagandanın içindeler. Bu ülkenin geleceği için gece gündüz demeden çalışan, büyük bedeller ödemiş olan bizlerle, bu ülkeyi soyan, kurumları peşkeş çeken zihniyet aynı olabilir mi? El insaf!” dedi.
Yorgancıoğlu’nun konuşmasının ardından çok sayıda partili söz alarak görüşlerini iletti. Genel Sekreter Asım Akansoy ise sendikalarla yürütülen görüşmeleri aktararak mücadelenin yükseltilmesi için CTP’nin gerekli katkıyı yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim