CTP-BG, Lefkoşa Türk Belediyesi'nde yaşanan istifaların ardından yapılacak olan seçimlere hazırlanmak için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda Lefkoşa İlçe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda seçimlerde izlenecek yol haritası belirlenmeye çalışıldı.
Toplantıya CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Niyazi Düzgün, Hakan Kuntay ve Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Mehmet Ceylanlı, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, istifa eden LTB meclis üyeleri, ilçe bucak ve ocak yöneticileri katıldı.
AKANSOY: GENEL EĞİLİM KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARMAK YÖNÜNDE
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Asım Akansoy, LTB'de yaşanan sürecin sonunda gelen istifaların ardından yapılacak seçimlerde TDP ve DP ile ortak aday çıkarma konusunda yapılan görüşmeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Genel Sekreter Asım Akansoy yapılan görüşmelerde CTP-BG'nin ortak aday çıkarma konusuna toplumsal çıkarlar gereği prensipte karşı olmadıklarını dile getirdikleri ifade etti. CTP olarak en son yerel seçimlerde TDP ile işbirliğine gittiklerini hatırlatan Akansoy, CTP-BG'nin üyelerinden gelen genel eğilimin kendi adayımızın çıkarılması olduğu yönünde bir ağırlık olduğunu dile getirdi.
Gelecek hafta içerisinde yapılacak seçimlerde işbirliğinin tesis edilip edilemeyeceğini ve hangi yöntem ve şartlarda gerçekleşebileceği konusunda bir kararın verileceğini belirten Akansoy, CTP-BG'nin Lefkoşa'yı bu krizden kurtarıp düzlüğe çıkaracak kadrolarının mevcut olduğunu ifade etti.
YORGANCIOĞLU: UBP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DERHAL İSTİFA ETMELİ
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ise parti olarak 60 gün içerisinde yapılacak olan belediye meclis üyeliği ve Haziran ayında yapılacak olan başkanlık seçiminin en erken zamanda birlikte yapılabilmesi için DP ve TDP ile Meclis’e yasa önerisi sunacaklarını belirtti.
Yasa önerisi içerisinde istifanın tek taraflı bir hak olduğunu vurgulayan, Meclis onayını kaldıran maddenin de olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, öneride yarıdan fazlası istifa eden bir belediye meclisi için de sadece istifa eden meclis üyeleri için değil tümü için seçime gidilmesinin yer aldığını sözlerine ekledi.
LTB'de gelişen süreçte istifalarını basın yoluyla duyuran UBP'li meclis üyelerinin bugün istifa etmedikleri ve görevlerine devam edecekleri gibi tavrın ortaya atıldığını söyleyen Yorgancıoğlu, “LTB'nin batmasında Bulutoğluları kadar günahı ve alınan kararlarda onayı olan bu kişilerin de derhal istifa etmeleri gerekir" dedi.

Editör: TE Bilisim