24.04.2015 tarihinde, saat 21:30 sıralarında, Lefkoşa’da, Osmanpaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren “Corner Pub” isimli iş yeri önünde, A.C.(E-32), Kemal GETİRMEZ’in, kendisi aleyhinde konuştuğu gerekçesi ile adı edilenin yüzüne yumruk vurup ciddi şekilde darp ettikten sonra tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurup taşıdığı kuru sıkı tabancayı Kemal GETİRMEZ ve Mustafa GARGINSU’nun üzerine doğrultup gelişi güzel beş el ateş ettikten sonra olay yerinden kullanımında bulunan araç ile ayrılmıştır. A.C. aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

KANUNSUZ UYUŞTURUCU MADDE (HİNTKENEVİRİ) İTHAL VE TASARRUFU
24.04.2015 tarihinde, saat 11:00 sıralarında, Ercan Devlet Hava Limanında, KKTC'ye giriş yapan F.U.(E-28)’ya, narkotik dedektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerinde yapılan aramada, yaklaşık 2 gr ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alınmıştır. Adı edilen tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

EV AÇMA VE HIRSIZLIK
19-24.04.2015 tarihleri, 22:00 - 18:00 saatleri arasında, Haspolat' ta Zerrin BURSALI' ya ait ikametgahın sürme penceresi meçhul şahıs/lar tarafından açılarak içeriye girilmiş ve içerisinden bir adet çeyrek altın ve bir adet 22 ayar sarı altın burma bilezik çalınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

SAHTEKARLIKLA KREDİ TEMİNİ
13.04.2015 tarihinde, saat 15:30 sıralarında, Gazimağusa’da faaliyet gösteren “World Star Betting” isimli iş yeri içerisinde, M.C.K. (E-31), oynamış olduğu 200 TL tutarındaki bahis kuponunun parasını ödemediği halde, ödediğini söyleyip yalan beyanda bulunup görevli kasiyer tarafından kuponun işleme konmasını sağlayarak sahtekarlıkla kredi temin etmiştir. Adı edilen aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

YANGIN
1. 24.04.2015 tarihinde, saat 10.00 sıralarında, Yılmazköy' de, Lefkoşa-Güzelyurt Anayolu'nun güney kısmında bulunan Erdoğan MANİ'ye ait arazi içerisinde, elektrik tellerinden çıkan kıvılcım sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Yangın sonucu yarım dönüm ekili arpa yanarak zarar görmüştür. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.

2. 24.4.2015 tarihinde, saat 17.00 sıralarına, Bostancı’da, Mustafa DALLI’ya ait tarla içerisinde henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı bir yangın meydana gelmiştir. Çıkan yangın sonucu beş dönüm biçilmemiş arpa yanarak zarar görmüştür. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, soruşturma devam etmektedir.


TRAFİK VE HUZUR OPERASYONU
24.04.2015 tarihinde, İskele Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası dahilinde "Trafik ve Asayiş Operasyonu" düzenlenmiştir. Operasyon kapsamında bölgede faaliyet gösteren bet ofisi ve kumarhaneler kontrol edilmiş olup, kumarhaneye girmesi ve bulunması yasak olan bir kişi tespit edilerek aleyhinde yasal işlem başlatılmıştır. Trafik ekiplerinin yaptıkları kontroller sonucu 120 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen toplam 13 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.
Güzelyurt Polis Müdürlüğü sorumluluk sahasında yapılan trafik kontroller sonucu ise
toplam 225 araç kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen toplam 39 araç sürücüsü hakkında ileri işleme gidilmiştir.

 
Editör: TE Bilisim