Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yaz aylarının gelmesi ile birlikte başlattığı bölgesel temizlik çalışmaları yoğun bir tempoda devam ediyor. İş sağlığı açısından sıcak havalardan etkilenmemek adına sabah erken saatlerde mesaiye başlayan ekipler, öğlenden önce çalışmaları tamamlıyor.

Çalışmalar 3 ayrı koldan yürütülüyor

Üç ayrı koldan yürütülen çalışmalarda ekiplerin bir kısmı Haspolat ve Hamitköy, diğer kısmı Ortaköy ve Metehan’da bulunuyor. Üçüncü ekip ise Çağlayan ile Yenişehir bölgesinde çalışmalarına devam ediyor.

LTB Temizlik Şubesi’nden verilen bilgilere göre bölgesel temizlik çalışmaları, boş arsa ve arazilerdeki otların sıyrılması, bu alanlardaki çöplerin toplanması, sokak ve mahalle aralarında ot kesimi ve kaldırım temizlikleri yapılmasını kapsıyor.

Etkin ve eş zamanlı çalışma dönemi

Daha etkin ve eş zamanlı bir çalışma yapılabilmesi adına Haspolat, Hamitköy, Ortaköy ve Metehan’daki bölgeleri kapsayan hizmet alımı ihalesi imzalanması ile çalışmaların Ağustos ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor.İlgili bölgelerde otların temizliği ve çöplerin toplanmasının ardından kaldırma işlemi yine LTB ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

İlk ekip Haspolat’ı bitirdi, Hamitköy’de çalışıyor

Şu ana kadar yapılan çalışmalar sonunda Haspolat’taki temizlik işleri tamamlandı. Çalışmaların ilk başladığı yer olan Haspolat’ı bitiren birinci ekip, Hamitköy bölgesinde temizlik işlemlerine devam ediyor. Yarıya yakın çalışmanın tamamlandığı Hamitköy’ün ardından ekipler Dumlupınar bölgesine geçecek.

İkinci ekip çok sayıda boş arsanın olduğu Ortaköy’de

İkinci ekibin çalışma yürüttüğü Ortaköy bölgesinde ise temizliklerin yarıya yakını tamamlandı. Çok sayıda boş arsa bulunan Ortaköy’deki işlemlerin tamamlanmasının ardından ikinci ekibin adresi yine çok sayıda boş arsanın bulunduğu Metehan bölgesi olacak.

Üçüncü ekip Çağlayan, Yenişehir ve Köşklüçiflik’te yoğun mesaide

Üçüncü ekibin Çağlayan’da başladığı çalışmalar Yenişehir’de devam ediyor. Çağlayan ve Köşklüçiftlik’in bir kısmında temizlik işleri bitirilirken, Yenişehir’de sona gelindi.

Bu bölgelerdeki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu ekibin adresi sırasıyla Köşklüçiftlik ile Kumsal, Göçmenköy, Taşkınköy, Marmara ve Kızılay bölgeleri olacak.

Editör: TE Bilisim