Birinci Medya Grubu, Düzova’da kuracağı Lefkoşa Kozmopolitan Üniversitesi isimli üniversitenin yasal olarak kuruluşunu tamamladığını ve gerekli izinleri aldığını duyurdu. 

Kozmopolitan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci, bir heyetle birlikte Değirmenlik Belediyesi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yasal olarak kuruluşlarını tamamladıklarını ve YÖDAK’tan gerekli tüm izinlerin alındığını anlatan Birinci, kurulacak üniversitenin bir “butik üniversite” olacağını yani üniversitede belli başlı bölümlerin bulunacağını kaydetti. 

Birinci, projenin hazır olduğunu, sadece gerekli vizelerin onaylanmasını beklediklerini belirterek, yakında ilk kazıların yapılıp temellerin döküleceğini ifade etti.

Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal da üniversitenin bölgede kurulmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. Işısal, bölge içerisinde on yıla kadar muazzam değişimlerin yaşanacağını, yatırımların bölgeyi geliştireceğini ve ileriye taşıyacağını söyledi. 

Birinci’ye ziyaretinde Genç TV Genel Yayın Yönetmeni Nazar Erişkin ve Haber Müdürü Fatma Kişmir eşlik etti.
Editör: TE Bilisim