Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Lefkoşa Belediye Meclisi’nin Cuma günü gerçekleştireceği toplantıda karar alması durumunda haftasonu Lefkoşa’ya su verilebileceğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Gazimağusa ve Güzelyurt bölgelerine kesintisiz su verilmeye başlandığını ifade ederek, kısa süre sonra İskele ve Mesarya’nın da suya kavuşacağını bildirdi.

Çavuşoğlu, Gazimağusa ve Dikmen bölgelerindeki su depolarına suyun verilmesinin öncesinde Su İşleri Dairesi tarafından temizlik ve dezenfekte işlemleri yapıldığını, bu sorumluluğun belediyelere ait olduğunu ve belediyelerce üstlenilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazimağusa ve Güzelyurt bölgelerine suyun verildiğini yineleyen Çavuşoğlu bu bölgelerde, depolardaki eski suyun tükenmesiyle tatlı suyun birkaç güne kadar hissedileceğini ifade etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu BRT’de Günlük programına katılarak su konusunda güncel bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta susuzluğun tarihe karışacağını ve adanın eskiden anıldığı gibi yeniden yeşil ada olarak anılmaya başlamaya aday olduğunu söyledi.

GAZİMAĞUSA’YA SATTE 215 TON

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, “KKTC Su Temin Projesi”nin büyük bir öngörünün eseri olarak, yazda susuzluktan kırılan halkı susuzluktan kurtardığını kaydetti.

Önceki gün suyun Gazimağusa bölgesine verilmeye başladığını ifade eden Çavuşoğlu, şu anda bölgeye kesintisiz olarak saatte 215 ton su verilmekte olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, suyun eski hat üzerinden verilmekte olduğunu hatırlatarak, eski hatta patlaklar oluşmaması için suyun bu miktarda verildiğini, artırma konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Gazimağusa bölgesinin geçmişte aldığı su kalitesi ve şu anda verilmekte olan su kalitesi arsındaki farkları da anlatarak, Gazimağusa’ya önceden verilen suyun kondaktivitesi 8000 iken şu anda verilen suyun ise kondaktivitesinin 435 olduğunu belirtti.

Çavuşoğlu, eskiden verilen suyun 5000 ppm olduğunu, şu andakinin ise 200 ppm olduğunu kaydederek, suyun içme suyu kalitesinde olduğunu vurguladı.

Bakan Çavuşoğlu, Güzelyurt bölgesine de suyun dün verilmeye başlandığını, dün akşam oluşan arızanın giderilmesiyle bugün kesintisiz olarak suyun bölgeye aktarılmaya başlandığını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Belediye Başkanı’nın talebi üzerinde şu anda bölgeye saatte 80 ton su verildiğini belirtti.
Editör: TE Bilisim