Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çevre ve doğal güzelliklerin istenilen şekilde harcanacak bir miras değil, gelecek nesillere aktarılması gereken bir emanet olduğunu söyledi.

Başkan Siber Lefke Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerini kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda gerçekleşen kabulde konuşan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Teoman Oktay, geçmiş yıllarda önce Lefke daha sonra ise diğer bölgelerde yapılması düşünülen Petrol dolum tesisi ile ilgili verilen mücadeleyi anımsattı ve bugünlerde başka isimler altında yine kirli yatırımların bölgede yapılmak istendiği konusunda duyumlar aldıklarını söyledi.

          Oktay : “Biz sivil toplum örgütleri olarak bu yatırımlara karşı olduğumuzu ve yasal hakkınızı kullanmak için burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz . Biz sadece Lefke’ye değil tüm ülkede çevreye zarar verici yatırımların yapılmasa karşıyız” dedi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de konuşmasında çevreye duyarlı sivil toplum örgütlerinin  ülke için çok önemli olduğunu düşündüklerini belirterek çünkü en önemli sorununun çevre sorunu olduğunu vurguladı.

Siber, doğanın bahşettiği bu güzellikleri gelecek nesillere aktarmakla sorumlu olduğumuzu ifade derek : “Yani bu güzellikler istediğimiz gibi harcayacağınız miras değil, gelecek nesillere aktaracağımız bir emanettir” dedi.

Petrol dolum tesisi tartışmalarının kendisinin Milletvekili olduğunu döndemde başladığını anımsatan Siber, bu konunun karşısında sivil toplum örgütleri ile birlikte bir konsensus oluştuğunu söyledi.

Kendisinin Başbakan olarak görev yaptığı hükümette dolum tesisisnin iptal edileceği konusunda halka o dönem önemli bir mesaj verdiklerini belirten Siber o dönem yaşananlar ile ilgili şu bilgileri verdi:

" Bizim kıyılarımızın,  sahilerimizin güzelliği turizm açısından en önemli doğal zenginliğimizdir. Buraları kirli yatırımlarla kirletmemek gerekir. Petrol dolum tesisi kurulması  milletvekili olduğum dönemde gündeme gelmiş ve tüm toplum karşı çıkmıştı. Başbakan olduğum dönemde de bakanlar kurulunda tüzük değişikliği yaparak bu tür yatırımlarınn önünü kapatmış ve Kalecik'te kurulması için ön izin verilmiş olan petrol dolum tesis iznini iptal etmiştik. Tüzük değişikliğinden sonra petrol dolum tesisi ile ilgili ÇED raporu olumsuz çıkmıştı.”

Siber, kıyıların güzelliğinin insanlarımıza ve Turizme hizmet veren en önemli değerlerden olduğuna işaret ederek, zamanında da uzmanların inceleyip açıkladığı gibi, ülkeye hiç bir getirisi olmayan kirli yatırımların yapılmasının büyük zararlara yol açabileceğine vurgu yaptı.

Konuyla ilgili kendilerine ve meclise  bir bilgi gelmediğini söyleyen Siber, konunun takipçisi olacağını ve konu hakkında Hükümet ile görüşeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim