Kıbrısta eğitim veren Lefke Avrupa üniversitenin Doğu ve Güneydoğu Tanıtım Temsilcisi Mehmet Güneş Şanlıurfa’ya yakın tarihte atanan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan Temsilci Mehmet Güneş “İlimize yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’yi makamında ziyaret ettik. Lefke Avrupa Üniversitesinin Doğu ve Güneydoğu Tanıtım Temsilcisi olarak ilimizin eğitimine bir nebze de katkımız olacaksa bu manada her zaman hazır olduğumuzu, müdürlüğümüzün çalışmalarında bize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu İl Milli Eğitim Müdürümüze ilettik. Kendilerine hayırlı olsun."dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci’’ise yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirttikten sonra özel ve Vakıf üniversitelerin çalışmalarını önemsediğini söyledi İlci sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite eğitimi, hepimiz için önemli ve her tarafa ışık olan dinamik bir süreçtir. Bu nedenle, üniversiteye gelen öğrencilerin bilimsel ve kültürel altyapıları ve üniversite eğitiminden beklentileri, üzerinde durulması gereken önemli konulardır. Üniversite eğitiminin; iş dünyasının, devlet ve toplumun beklentilerine cevap verecek hale getirilmesi çok önemli buluyorum.

Bir öğrenciyi mükemmel bir insan yönünde şekillendirmede son söz şüphesiz ki, üniversitedir. Bu bağlamda bilgi, beceri ve bilimsel yaklaşımlar yanında ahlâkî değerler ve küresel gereksinimler de bir üniversite mezunu için önemli kavramlar haline gelmektedir. İşte bu manada hareket eden üniversiteler, toplumu ayakta tutmuştur. Siz değerli temsilcilerimize başarılar dilerim, teşriflerinizden dolayı teşekkür, ederim.”
 
Editör: TE Bilisim