Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü laboratuvar altyapısı, yeni akademik yıl öncesi tamamen son teknoloji cihazlarla yenilendi. LAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, günümüzün modern bilgisayar yazılım, donanım ve bilgi sistemlerini yaratıcı bir şekilde tasarlayabilme, gerçekleştirebilme, yönetebilme ve iyileştirebilme; takım çalışması yapabilme ve liderlik özelliklerine sahip olarak yetiştiriliyor.

Bölüm bünyesinde eğitim alan öğrencilerin kazandıkları teorik bilgilerin yanı sıra, gelişmiş bu bilgisayar laboratuvarlarında öğrencilere programlama ve tasarım süreçleri, problem çözme, analitik düşünme becerilerini kazandırma, takip etme becerilerini geliştirme gibi birçok konuda imkân sağlanıyor.

Yenilenen laboratuvarlarda 25 kişilik gruplar halinde eğitim alacak öğrenciler, bilgisayar üzerinden programlama ile ilgili son güncel ve popüler dillerin yazılımlarını yapma yeteneğini de geliştirerek iş konusunda kariyerlerine önemli katkıda bulunacaklar. Nitelikli eğitim kadrosu ve çağdaş yönetim anlayışıyla başarı çıtasını en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Lefke Avrupa Üniversitesi, son teknolojik araçlarla yenilenen laboratuvarda Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin pratik bilgilerini artıracak bir yeniliğe daha imza attı.
 
Editör: TE Bilisim