Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Özel Eğitim Öğretmenliği tezli yüksek lisans programı açıldı. KKTC’de Özel Eğitim alanına öğretmen yetiştirmede öncü konumunda olan LAÜ, 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde programa öğrenci kabul etmeye başlıyor.

Lefke Avrupa Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı’nda Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünü açarak KKTC ve TC’de ihtiyaç duyulan Özel Eğitim Öğretmenliği taleplerini karşılamaya yönelik alanlarında uzman eğitimciler yetiştirmeye başladı. 2014-2015 Akademik Yılı’nda ise mevcut lisans programını destekleyici Özel Eğitim Öğretmenliği tezli yüksek lisans programını bünyesine katarak özel eğitime gereksinim duyacak çocukların eğitimi için profesyonel eğitimciler yetiştirmek için gerekli adımları attı.

Özel Eğitim Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans Programı, alan dışından gelen öğretmenlerin alan ile ilgili gerekli yeterlilikleri kazanmalarının yanı sıra Özel Eğitim Öğretmenliği programından mezun olmuş olan öğretmenlerin alandaki en son gelişmeleri ve yeni bilimsel uygulamaları edinmelerini sağlayacak.
 
Editör: TE Bilisim