“Donanımlı Laboratuvarlarda Uygulamalı Eğitim Olanağı”


Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) sağlık alanında büyümeye devam ediyor. 2013-2014 Akademik Yılı’nda Sağlık Bilimleri Fakültesi laboratuvarlarının altyapısı için ciddi yatırımların yapıldığı LAÜ’de, fakülte bünyesine öğrencilerin interaktif eğitimlerine olanak sağlayacak yeni teknoloji cihaz ve ekipmanları içeren bir çok laboratuvar kazandırıldı.
Açılan laboratuvarlar arasında öğrencilerin manipülatif terapi ile ilgili öğrendikleri teorik bilgileri uygulayabilecekleri Manipülatif Tedavi Uygulama Ünitesi, fizik tedavi ve rehabilitasyonda gerek sağlığı geliştirici gerekse çeşitli hastalıkların, bozuklukların ölçme ve değerlendirmesinde uygulamalı çalışmalar yapabilecekleri Egzersiz Uygulama Ünitesi, anatomik levhalar, vücut kal ve kemikleri, iskelet yapısı olmak üzere tüm detayları içeren maket ve modellerin yer aldığı Anatomi Laboratuvarı ile Elektroterapi Uygulama Üniteleri bulunuyor.
En ileri teknolojik altyapı ile hayata geçirilen laboratuvarlarda öğrenciler, teoride gördükleri bilgileri pratikte uygulayarak sağlık sektörüne donanımlı bireyler olarak yetiştiriliyorlar.
 
Editör: TE Bilisim