LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe,Ruanda Ankara Büyükelçiliği’nden Birinci Katip Joel Uwizeye, Ruanda ÖğrencileriKKTCBaşkanıAimable Kayitakire, Ruanda ÖğrencileriTCBaşkanıHassan Mbarushimana, Ruanda’nın KKTC Sekreteri Lauria Kabera,LAÜ Öğrenci Dekanı Özgür Yılmabaşar, Dış İlişkiler Afrika Koordinatörü Mehmet Özadalı, LAÜ akademisyenleri ve öğrencilerinin yanı sıra, KKTC’de eğitim gören Ruandalı öğrencilerde katıldı.

LAÜ Dış İlişkiler Afrika Koordinatörü Mehmet Özadalı, Ruanda’nın kültür, gelenek ve özelliklerinipaylaştıkları için öğrencilere ve katkı koyan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Ruanda Milli Marşı’nın okunması ile başlayarak, açılış konuşmaları ile devam etti. Ruanda’nın tarihi, kültürel ve geleneksel özelliklerinin yer aldığı tanıtım videosu gösterilen etkinlikte, Ruanda’ya özgü kültürel müzikler eşliğinde çeşitli dans gösterileri de sunuldu.

Etkinlik sonunda LAÜ Öğrenci Dekanı Özgür Yılmabaşar tarafından katkılarından dolayı Uwizeye, Kayitakire, Mbarushimana, Kabera ve Ruanda ÖğrencileriKKTCBaşkan Vekili Sylvia R.Kawera’ya teşekkür belgesi takdim edildi. Ruandalı misafirler de kendilerine göstermiş oldukları ilgi ve ev sahipliğinden ötürü LAÜ yönetimine teşekkür ederek, Ruanda kültürlerine özgü çeşitli hediyeler sundular.
 
Editör: TE Bilisim