Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) “25. Yıl Şenlikleri” kapsamında birçok ünlü sanatçı ve oyuncuları ağırlamaya devam ediyor. Telsim’in ana sporsorluğunda gerçekleşen şenliklerin 2. gününde söyleşi ve konserlerin yanında Zakkum Grubu’nun muhteşem konseri yer aldı.

Şenlikler kapsamında gün içirisinde farklı aktiviteler de düzenlendi. Aşk-ı Memnu dizisinde başrollerdeki karakterlerden biri olan Adnan Ziyagil ve birçok projede farklı karakterleri canlandıran ayrıca “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışma programının sunuculuğunu da yapan ünlü oyuncu Selçuk Yöntem LAÜ’ye konuk oldu. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda öğrenciler ile biraraya gelen Yöntem, hayatından özel bilgiler, rol aldığı diziler ve yarışma programı hakkında bilgiler verdi.
Tiyatronun hayatında olmadığını düşündüğü zaman çok büyük bir boşluk hissettiğini dile getiren Yöntem, beğenmediği bir rolü oynamadığını ve hiçbir rolün altından kalkamayacağını düşünmediğini belirtti. “Hayal ettiğim ve yapamadığım bişey olmadı, hayal ediyorsanız olma olasılığı vardır” diyen Yöntem, gençlere mesaj vermenin sorumluluk gerektiren bişey olduğunu ve bazen kendisinin gençlerden ders aldığını, paylaşmanın önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Gün içerisinde devam eden etkinlikler kapsamında Rock Band ve Aerobik Gösterisi de yapıldı. Tiyatro Kulübü’nün hazırladığı Skeçler gösterisi ile devam eden programda öğrencilerin performasları ilgi ile izlendi. Ana konser öncesi Kıbrıs’ın sevilen müzik gruplarından Kıbrıs Müzik Yolcuları’nın sahne performansı yer aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren grup daha sonra sahneyi Türk alternatif rock grubu Zakkum’a bıraktı. Yoğun katılımın olduğu Zakkum konserinde öğrenciler hemen hemen tüm şarkılara eşlik ederek Zakkum grubunun seslendirmiş olduğu “Anason”, “Her Gün Sonbahar”, “Ben Ne Yangınlar Gördüm” gibi sevilen şarkılarını da hayranlıkla dinlediler.

Lefke’de ilk kez sahne alan Zakkum Grubu gecenin ilerleyen saatlerine kadar LAÜ öğrencilerine ve izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.
 
Editör: TE Bilisim