Lefke Avrupa Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Soydan Redif, Elektrik Makineleri laboratuvarında Rüzgar Türbinleri senkron motorları üzerinde deneysel çalışmalara 2013-2014 Güz Dönemi itibari ile başladıklarını belirtti.

Redif, KKTC’de artan elektrik enerji ihtiyacı ve maliyetleri ile yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacın her geçen gün artarak zorunlu hale geldiğini söyleyerek yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde önemli bir yere sahip olan rüzgar enerji türbinlerinin orta vadede elektrik şebekelerine dahil edilmesinin gerekliliğinden bahsetti. Büyük güçteki yenilenebilir enerji kaynaklarının mevcut şebeke sistemine bağlanması ile ortaya çıkacak sorunların önceden tanımlanmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Redif, bu bilinç ile ortaya çıkabilecek sorunları Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak araştırdıklarını vurguladı.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde eğitim veren Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri’nin sürdürülebilir enerji projelerine katkı koymak adına ortak çalışmalarının devam ettiğini belirten Redif, modern ekipmanlar ile interaktif bir ortamda verilen simülasyon çalışmalarının geliştiğini ve her geçen gün altyapısı zenginleşen LAÜ Elektrik ve Elektronik laboratuvarlarının katkısı ile Elektrik ve Elektronik Mühendisliği eğitiminin en iyi şekilde desteklendiğini sözlerine ekledi.
 
Editör: TE Bilisim