Lapta Koruma ve Sürdürülebilir Çevre Derneği organizasyonunda, Ressam Salih Çizel’in Lapta’daki atölyesinde, Lapta İlkokulu öğrencileri resim çalışması yaptı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, öğrenciler çevre ve doğa resimleri yaptı.

Dernek Başkanı Kemal Hüray, amaçlarının, kültürel etkinlikleri, sanatı çocuklara aşılamak, doğayı ve çevreyi korumayı prensip edinmede farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.

“Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak meşgale yaratmayı hedefliyoruz” diyen Hüray, atölyesini dernek için açan ressam Salih Çizel’e teşekkür etti.

Derneğin araştırma ve geliştirme sorumlusu Özge Özden ise, ana hedefin çevreyle ilgili çalışmalara ağırlık vermek suretiyle çocuklara doğayı ve çevreyi korumalarını aşılamak olduğunu söyledi.

Özellikle Lapta bölgesinde bulunan endemik bitkilerin yerlerinin tespiti ve korunması yönünde çalışmalara ağırlık vermek istediklerini kaydeden Özden, ayrıca hedeflerinde doğa yürüyüşleri ve kuş gözlemleri olduğuna dikkat çekti.

Etkinliğe katılan Lapta İlkokulu Müdürü Salahi Sonatlı da, uygulamadan çok memnun olduğunu böyle etkinliklerin öğrencileri sanata ve doğaya teşvik ettiği için sürekli olması gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim