Karadeniz müziğinin en önemli temsilcilerinden Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs’ta verdiği konser ile izleyenlerini coşturdu. Merit Crystal Cove Hotel’de önceki akşam sahneye çıkan sanatçı, kendisini dinlemeye gelenleri şarkıları kadar, sohbeti ve fıkralarıyla da eğlendirdi. Sahnede Kazım Koyuncu, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet’i anan Konak, “Dünya’da iki tür insan vardır. İyi insan ve kötü insan. Onun dışında gerisi beni ilgilendirmez” dedi.
Kendisini “Kuzey’in oğlu” olarak tanımlayan Volkan Konak, Merit Crystal Cove Hotel’de bir konser verdi. Otelin kongre merkezinden sahne alan sanatçı, samimi ve cana yakın tavırlarıyla seyircilerin büyük beğenisini kazandı. “Türkiye’min ve Kıbrıs'ımın güzel insanları hoş geldiniz. Yaşamak, sizleri sevmek kadar ciddi bir iş. Bu akşam konser değil müzikli bir kabare yapacağız. Babanızın evindeymiş gibi rahat olun" diyen Konak konserine “Memleketim” şiiri ile başlayıp “Kerkük Zindanı” şarkısıyla devam etti.
Duygusal parçalarıyla zaman zaman izleyicilerini hüzünlendiren “Kuzeyin Oğlu” sonrasında anlattığı fıkralar ve yaşanmış hikayeleriyle dinleyenlerine kahkahalar attırdı. Karadenizli annelerin oğullarına kız bakmalarını kendi üslubuyla espirili bir şekilde anlatan Konak, “Karadeniz kadınları ayak fetişisti. Çünkü, anneler oğullarına gelin baktıklarında, ilk önce kızların ayaklarına bakarlar” dedi.
Kazım Koyuncuyu anmak istediğini belirterek, “O da bu türküyü çok güzel okurdu” dediği "Denizde karartı var" türküsünü seslendirdi. Uğur Mumcu’yu, Nazım Hikmet’i ve Sivas’ta Madımak Oteli’nde yakılanları da anan Konak, onlar için “Memik Oğlan” türküsünü seslendirdi. “Dünya’da iki tür insan vardır, İyi insan ve kötü insan. Onun dışında gerisi beni ilgilendirmez, ırk fark etmez” diyen Konak, Nazım Hikmet için de, “Bu ülkede kurtuluş savaşı için şiir yazan bir kişiye vatan haini dediler” dedi. Bunun üzerine İzmir Marşı'nı okuyan Konak'a tüm seyirciler ayakta eşlik etti.
Karadeniz türkülerinin yanı sıra roman havası, zeybek ve rock parçalar da seslendiren sanatçıya seyirciler de sürekli olarak eşlik etti. Güçlü sesi ve sahne performansıyla büyük alkış alan Konak, yaklaşık iki saat süren konser sırasında bir çok parçasını hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Özellikle kadın hayranlarının yakın ilgi gösterdiği Konak, onlara lise aşkını anlattı. Yıllar sonra lise aşkına rastladığını belirten Konak, “Lise aşkımın ilk çocuğu olduğunu duyduğumda değil ama ikinci çocuğu olduğunda bozuldum. O kadar çok sevmiştim ki, evli olsa bile kocası ile ayrı ayrı çek-yatlarda yattığını düşündüm hep” dedi.
Kendileriyle birlikte olduğu ve hep birlikte eğlendikleri için Volkan Konak’a teşekkür eden Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar da, vatan sevgisinin çok önemli olduğunu belirterek, “Bütünlüğümüz ve mutluluğumuz için hepimizin bir arada olması gerekir” dedi.

Editör: TE Bilisim