Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey ,Kanada'da Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) ‘den aldığı Onur madalyasını Dr.Suat İ. Günsel'e takdim etti.

Yakın Doğu Üniversitesi (Near East University Cyprus)Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Kurucu Rektörü Dr. Suat İ.Günsel Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan Kuzey'i kabulde yaptığı konuşmada, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi ile KKTC’de ilk ve tek olduğuna dikkat çekerek hem KKTC'de en önemli sorunlarından olan sağlık sorununu çözmüs olmanın mutluluğunu yaşadığını hem de Dünya'da bilinirliğinin artması ile ve Dünya'nın huzurunda Tıp fakültesi ve Hastanesinin getirdiği başarılarla KKTC'nin büyük bir ivme kazandığını vurgulayarak Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan Kuzey'e bu sevinci yaşattırdığı için teşekkürlerin sundu

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan Kuzey ise, 8-11 Haziran 2013 tarihlerinde Kanada Quebec City’de Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) ve Canadian Association of Pathology (CAP) işbirliği ile düzenlenen 27. Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Kongresine davet edildiğini ve kongrenin bilimsel ve sosyal programları yönünden çok zengin olduğunu, kongrede ‘’Türkiye ve Kıbrıs’ta Patoloji‘’ konulu konferans verdiğini belirtti .

Prof. Dr. Mocan katıldığı uluslararası bilimsel toplantılarda tanıtımının sadece Türkiye ve Kıbrıs’la sınırlı kalmadığını ,Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa (Near East Unıversıty Nicosia)’ni ve Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de çalismalarınin bildirildiğini kaydetti.

Kanada'da almış olduğu Dünya Patoloji ve Tıp Laboratuvarları Birliği (World Association of Societies of Pathology and Laboratory Medicine - WASPaLM) ‘den almış olduğu onur madalyasını da Kurucu Rektör Dr. Suat İ.Günsel ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim