Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, "yavru vatan Kıbrıs'ta" entelektüel turizmi geliştirmek istediklerini söyledi.

KKTC, Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'na (MITT) bu yıl ilk kez katıldı.

Denktaş, Kıbrıs'ta turizmi teşvik etmek amacıyla hazırladıkları planları AA muhabirine anlattı.

Kuzey Kıbrıs'ın tarihi olayların cereyan ettiği ve kendi izlerini bıraktığı nadir bölgelerden biri olduğunu belirten Denktaş, bu tarihi hadiseler sonucunda Kıbrıs'ın açık hava müzesine dönüştüğünü ve her yerde tarihin farklı dönemlerine şahitlik eden kalıntılara rastlanabildiğini aktardı.

Tarihi seven, geçmiş dönemlere merak salan turistler için Kuzey Kıbrıs'ın eşi bulunmaz bir yer olduğunu belirten Denktaş, "Biz Kuzey Kıbrıs'ta kitle turizmi değil, entelektüel turizm geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Denktaş, Kuzey Kıbrıs'ta turistik yerlerin birbirinden fazla uzak olmaması nedeniyle, ulaşımda zaman kaybedilmediğini vurgulayarak, ülkedeki çok sayıda kültürel varlığın yanı sıra, ılıman iklim koşulları, rekabet edebilir fiyat ve üstün hizmet kalitesinin turistler için önemli olduğunu söyledi.

"TURİZM, KKTC'NİN TANINMASINA KATKI SAĞLAYABİLİR"

Denktaş, turizmin KKTC'nin tanınmasına katkı sağlayacağını ifade ederek, turistlerin Kuzey Kıbrıs'ı kendi gözleriyle gördükten sonra kendi hükümetlerine KKTC'nin tanınması yönünde etki yapabileceklerini söyledi.

KKTC'ye uygulanan yaptırımları hatırlatan Denktaş, "Yıllardır yaptırımlarla yaşadığımız için yaptırımlardan korkmuyoruz" diye konuştu.

Denktaş, KKTC'ye gitmenin tehlikeli olduğuna ilişkin söylentilerin sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Kıbrıs'ın Kuzey'i ile Güney'i arasındaki sorun ancak siyasette ve söylemlerde var, gerçekte biz birbirimizle arkadaşlık ediyor ve birbirimize misafirliğe gidiyoruz. Adada yıllardır bir ateş bile açılmadı. Ülkedeki suç oranı ise Avrupa ülkelerindekinden daha düşüktür" dedi. 
Editör: TE Bilisim