Telgrafın ve kart postalların yerini elektronik tebriklerin aldığı günümüzde, yeni yıl kutlamalarında en önemli yoğunluk yine mobil iletişimde yaşandı. Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler 31 Aralık ile 1 Ocak tarihlerinde, sevdiklerine 3 milyona yakın SMS (kısa mesaj) gönderdi.

Aynı tarihlerde yaklaşık 18 bin GB mobil internet kullanan Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri 31 Aralık’ta ise 1 milyon 750 bindakikaya yakın yurt içi görüşme yaptı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, yılbaşında önemli bir yoğunluk yaşadı, on binlerce insanımız duygularını yine mobil iletişim teknolojisi ile paylaştı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell müşterileri, 31 Aralık ile 1 Ocak tarihlerinde sevdiklerine 3 milyonun üzerinde kısa mesaj (SMS) gönderirken, yaklaşık 18 bin GB mobil internet kullandı. 31 Aralık tarihinde ise1 milyon 750 bin dakikaya yakın yurt içi görüşme yaptı.

Yurt içi görüşmede artış

Kuzey Kıbrıs Turkcell, yılbaşı dönemindeki iletişim istatistiklerini açıkladı.
Yeni yılın kutlandığı 31 Aralık tarihinde, özellikle yurt içi görüşmelerdeki artış dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler 31 Aralık 2014 tarihinde 1 milyon 750 bin dakikaya yakın görüşme yaparken, bu rakam, geçtiğimiz yıla oranla yüzde 9,8 oranında artış gösterdi.
Özellikle yurt içi her yöne avantajlı paketlerin görüşme trafiğinin artmasında etkili olduğunu söyleyen Kuzey Kıbrıs Turkcell Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, yılbaşı akşamında hiçbir teknik sorun yaşanmaması için büyük bir özveriyle görev yapan tüm teknik çalışanlarına da teşekkür etti.

İngiltere, Nijerya, Türkmenistan

31 Aralık – 1 Ocak tarihlerinde Türkiye yönüne yaklaşık 400 bin
dakika, 3’üncü dünya ülkelerine de yaklaşık 90 bin dakika görüşme gerçekleştirildiği açıklandı.

En fazla görüşme yapılan 3’üncü dünya ülkeleri ise İngiltere, Nijerya ve Türkmenistan olarak açıklandı.



Mobil internet kullanımında yoğunluk Lefkoşa’da

Yılbaşına dair istatistiklerde şu bilgiler de dikkat çekti:
En fazla mobil internet kullanılan şehir Lefkoşa (%33), yurt içi en fazla arama yapan şehir Lefkoşa (%42), Türkiye yönüne en fazla arama yapan şehir Lefkoşa (%41), 3'üncü dünya ülkeleri yönüne en fazla arama yapan şehir ise Girne(%47).
 
Editör: TE Bilisim