Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Karaatmaca: “4G Beta testlerimiz, Ericsson ve Turkcell üzerinden Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyaya duyuruldu”

“Çözüm ortaklarımız ve yabancı partnerlerimiz ile de toplantılar yaparak, Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler ve projeler üzerinde yoğunlaştık”


Dünyanın en büyük mobil endüstri organizasyonu olan GSM Birliği (GSMA)'nin düzenlediği Mobil Dünya Kongresi’nde (Mobile World Congress-MWC) Kuzey Kıbrıs Turkcell de yer aldı.
Kongrede KKTC’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Kuzey Kıbrıs Turkcell’i, Genel Müdür Aybars Karaatmaca başkanlığındaki bir ekip temsil etti.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, LTE (LongTermEvolution) yani 4G deneyimini Mobil Dünya Kongresi’ne taşıdı.
İspanya’nın Barcelona şehrindeki Mobil Dünya Kongresi’nde, 4G teknolojisi için ön görüşmelerini yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, ekipmanını deneyimledi, “Kıbrıs için 4G’ye hazırız” mesajı verdi.

“Kuzey Kıbrıs deneyimi dünyaya duyuruldu”


Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, LTE 4G teknolojisi için Ericsson ile birlikte yaptıkları Beta testlerinin tüm dünyada izlendiğini görmekten dolayı gururlandıklarını belirterek, “4G Beta testlerimiz, Ericsson ve Turkcell üzerinden Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyaya duyuruldu” dedi.
Karaatmaca, Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde artık 5G deneyim alanlarının ön plana çıktığını da anımsatarak, “4G için çok daha hızlı hareket etmemiz gerektiğini, Barcelona ziyaretimiz sonrasında bir kez daha anladık” mesajını verdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, mobil dünyasının kalbinin attığı İspanya’daki kongrede çok önemli tecrübeler kazandıklarını da belirterek, şunları söyledi:
“Çözüm ortaklarımız ve yabancı partnerlerimiz ile de toplantılar yaparak, Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler ve projeler üzerinde yoğunlaştık. Bu önemli kongrenin yansımalarını önümüzde süreçte mutlaka ülkemizde de hissedeceğiz”
GSMA 2015’te Kuzey Kıbrıs Turkcell’in şu an ön talep formu kabul ettiği Samsung Galaxy S6’nın lansmanı da yapıldı. Bu önemli lansmanı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca da izledi.
Samsung’unyanısıra HTC, Sony, LG, Microsoft, Nokia, Lenovo, Huawei, Qualcomm gibi önemli markalar fuarda yer aldı.

Ericsson'un standında Turkcell’in T50 telefonuile 4G yüksek internet hız testleri, demoları yapıldı ve tüm dünyaya duyuruldu. Kuzey Kıbrıs Turkcell’in Ericsson firması ile yaptığı beta testleri sadece KKTC ve Turkcell tarafından değil bu sayede Kuzey Kıbrıs deneyimi olarak dünyadaki bütün ilgililer tarafından izlendi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve ekibi, çözüm ortakları ve yabancı partnerleri ile de toplantılar yaptı. Kuzey Kıbrıs halkının hayatını kolaylaştıracak yeni servisler için çalışan Kuzey Kıbrıs Turkcell bu toplantılarda bilgi alışverişinde bulundu.

3 günde 90 bin ziyaretçi

Mobil teknoloji dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Mobile World Congress, 2-5 Mart tarihleri arasında Barcelona’da düzenlendi. Kongreye dünya genelindeki mobil operatörler, cihaz üreticileri, teknolojik destek partnerleri, servis sağlayıcıların üst düzey yöneticileri ve teknoloji tutkunları katıldı.
Mobil dünyanın kalbinin attığı orijinal adıyla Mobile World Congress olan 2015 Mobil Dünya Kongresi 3 günde 90 bin ziyaretçi, bin 800 stant ve 3 bin 500 gazeteci ağırladı. Dünyanın önde gelen akıllı telefon markaları, en yeni ve etkileyici ürünlerini kullanıcıların beğenisine sundu. Her sene olduğu gibi birçok mobil şirket bu kongrede cihaz lansmanı yapmayı gelenek haline getirerek yeni ürünlerini tanıttı.
Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı telefonların yanında giyilebilir teknoloji rüzgarı da esti. İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen fuarda, büyük teknoloji üreticileri başta akıllı saat olmak üzere akıllı bileklik, akıllı kolye, akıllı ayakkabı, akıllı t-shirt, sanal gerçeklik gözlüğü gibi yeni giyilebilir teknolojiler görücüye çıktı. Ziyaret edilen çoğu stantta nesnelerin interneti yer aldı.
Fuarda, akıllı şehir ve evlere bağlanan akıllı cihazların hayatı nasıl kolaylaştıracağı öne çıktı.


 
Editör: TE Bilisim