Turizm Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, ülkemiz turizm sektörü ile birlikte, İstanbul EMİTT Turizm Fuarında 4. güntanıtımlarını sürdürdü.

Ülkemiz standına özel davetli olarak gelen Türkiye A Milli Takım Teknik Patronu Fatih Terim , Stantta Bakan Sucuoğlu ile bir araya geldi.

Terim KKTC standında her gün yapılan tatil hediyesi ödülünün çekilişini de gerçekleştirdi.

Fatih Terim, babasının Kıbrıslı olduğunu ve bu nedenlekendini Kıbrıslı Türk olarak hissettiğini söyledi. Terim Kuzey Kıbrıs’ı çok sevdiğini de dile getirerek KKTC turizminin spor turizmi için de teşvik edilmesini istedi.

Fatih Terim KKTC’nin ambargolar altında spor faaliyetlerini yürüttüğünü bildiğini ve bu durumdan dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, KKTC’de kamp yapma olanaklarının oluşturulması için girişimde bulunacağını söyledi.
Hotellerin antrenman sahası ve spor tesisleri yapması için teşvik edilmesi gerektiğini de söyleyen Terim, bu sayede kamp yapmak için takımların hotellerde konaklayabileceğini ifade etti.

UEFA ve FIFA’dan görüş alarak KKTC’de Milli Takım düzeyinde kamp yapma olanaklarını da görüşeceğini dile getiren Terim, Milli Takım düzeyi olumsuz sonuçlanırsa takımlar düzeyinde de KKTC’de kamp yapılması yönünde girişim başlatacağını belirtti.

Terim, Kıbrıs yemeklerinin de çok güzel olduğunu da söyleyerek her KKTC’ye gelişinde Kuzey Kıbrıs’a özgü yemekleri tattığını söyledi.

SUCUOĞLU

Sucuoğlu, ise Fatih Terim’in yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret için kendisine teşekkür ederken, Fatih Terim’in ülke turizmine katkıda bulunma düşüncesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Sucuoğlu, sporun turizme katkıda bulunmasının ülke turizmi için de bir artı olacağını söyleyerek, Antalya’da olduğu gibi “spor turizmi” adı altında yapılan turizm modelinin ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını söyledi.

Fatih Terim’i KKTC’ye de davet eden Sucuoğlu, yapılacak işbirliği çalışmaları ile ülke turizmi ve ülke sporunun kazançlı çıkacağını vurguladı.

 
Editör: TE Bilisim