Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, derneğin organizasyonluğunda, Turizm ve Çevre Bakanlığı İşbirliği’nde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Rocks Hotel, Ermataş LTD ve Deniz Plaza’nın katkılarıyla gerçekleştirilen festival 31 Ekim’de sona erecek.

17 Ekim Pazartesi saat 20.30’da Bellapais Manastırı’nda gerçekleşecek Golden Horn Brass Quintet konseri, Festival’de “Deniz Plaza 75. Yıl Konseri” olarak yer alacak.

Dünyaca tanınmış Romanyalı trompet virtüözleri baba – oğul Julian Lupu, Renato Lupu, Korno Sanatçısı Begüm Gökmen, Trombon Sanatçısı Emre Berbergil ve Tuba sanatçısı Sinan Şirin’ den oluşan Quintet sevilen klasiklerden; Mozart Türk Marşı, Bizet Carmen, Tchaikovsky Piyano Konçertosu, Rossini William Tell, Offenbach Can Can, klasikleşmiş popüler eserlerden; La Cumparsita, El Gato Montes, Russian Fantasy, Autmn Leaves, Pembe Panter, Bessame Mucho, O Sole Mio ve Türkülerden; Uzun İnce Bir Yol, Çay Elinden Öteye, Ah Bir Ateş Ver, Dere Geliyor, Zeytin Yağlı Yiyemem ve Nihavend Longa eserlerini seslendirecek.

Festival 20 Ekim’ de Papageorgio String Quartet Konseri, 25 Ekim’ de Emre Yavuz Piyano Resitali, 28 Ekim’ de Arman Ratip ‘Uzay Müziği’ Piyano Resitali ile devam edecek.

14. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali 31 Ekim’ de dünyanın en önemli piyanistleri arasında ilk sırada kabul edilen Piyanist İdil Biret’in solist olarak yer alacağı; Ali Hoca yönetimindeki KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konseri ile sona erecek.

Tüm konserler Bellapais Manastırı’nda saat 20.30’da başlayacak. 31 Ekim’ deki Kapanış Konseri halka açık ve ücretsiz, diğer konserler ise biletli olarak izlenebilecek.

30 TL’ den satışa sunulan biletler; tüm Deniz Plaza, Dome Hotel, Kybele Restaurant, Bellapais Gardens Hotel ve konser akşamları Bellapais Manastırı girişinden temin edilebilecek.
Editör: TE Bilisim