Kamu-İş Başkanı Sami Dilek, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı özlem, saygı ve rahmetle anarak, Denktaş’ın ölmediğini, ilkeleri ve idealleri ile kurduğu KKTC devleti ile birlikte yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini vurguladı.

Dilek, Denktaş’ın 1. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “O’nun büyüklüğü her geçen gün biraz daha anlaşılmakta, kaosa dönüşen idari yapıda yaşanan sorunlar ise, O’nun kaybının yarattığı büyük boşluğun doldurulamadığını gösteriyor” dedi.

Denktaş’ın; “karşılaşacağımız zorluklarda çıkış yolu devlete sahip çıkmaktır” sözünü anımsatan Dilek, mesajında şunları kaydetti:

“O’nun izinde yürüyerek ülkemizi ve halkımızı mutluluğa, devletimizi selamete çıkarmanın yolu, bizzat kendisi tarafından çizilmiştir. Kıbrıs Türk İşçi hareketi olarak ‘babamız’ Denktaş’ın izinden yürümeyi, onun ilke ve ideallerine sahip çıkmayı, bize emanet ettiği devleti yaşatmayı ulusal görev kabul ediyoruz.”

SODAY

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SODAY) mesajında ise, “Kıbrıs Türk halkının 1878’den beri vermiş oluğu varoluş mücadelesinin önemli bir bölümünde bizlere liderlik yapmış olan Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı hüzünle yad edeceğimiz bu acılı günde, liderimizin manevi huzurunda kurmuş olduğu Cumhuriyeti yüceltip güçlendireceğimizin ve bu yolda her türlü fedakarlığı yapacağımızın altını çizer, mücadelesinin yolumuzu aydınlatmakta olduğunu belirtiriz” denildi.

Editör: TE Bilisim