Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş, 1. ölüm yıldönümü olan bugün düzenlenen törenlerle anılacak.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş için saat 10.00’da Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı başında tören düzenlenecek. Tören protokol sırasına göre Denktaş’ın kabrine çelenklerin sunumuyla başlayacak.

Saygı marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak, bunu İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilişi ve yarıya indirilişi izleyecek. Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla devam edecek törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu bir konuşma yapacak.

Saat 11.00’de Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) anma töreni düzenlenecek.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak AKM’deki anma töreninde Denktaş’ın oğlu DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan birer konuşma yapacak.

Rauf Raif Denktaş Belgeseli ve “Son Vasiyeti”yle devam edecek anma töreni, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo ile tamamlanacak.

BAYRAK YARIYA İNDİRİLECEK


Saat 10:10’dan itibaren, tüm resmi kurum ve kuruluşlarda yarıya indirilecek bayraklar, gece saat 00:00’a kadar yarıya indirilmiş kalacak.

KOŞU VE MEŞALELİ YÜRÜYÜŞ

Yarın ise, saat 10.00’da Güvercinlik Rauf Raif Denktaş İlkokulu'nda Anma Koşusu yapılacak. Aynı gün saat 14.00’de ise Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik Yürütme Kurulu izcileri, Lefkoşa Devlet Hastanesi önünden Denktaş'ın Anıt Mezarı’na meşaleli yürüyüş yapacak.
Editör: TE Bilisim