Beylikdüzü Kültür Merkezi, bir topluluktan bağımsız bir devlet yaratan Milli Kahraman Rauf Denktaş’ın doğumunun 91. yılında düzenlenen panele ev sahipliği yaptı.
Panelde söz alan merhum Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş konuşması sırasında duygulandı, Beylikdüzü'nde yaşamaktan gurur duyduğundan bahsetti. Beylikdüzü Belediyesi ile kardeş belediye olan Girne Belediyesi Meclis Üyeleri de panelde hazır bulundu. “Abide Lider” diye de adlandırılan Denktaş’ı aynı zamanda yakın arkadaşları olan E. Orgeneral Harp Akademileri Eski Komutanı Necati Özgen, KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hakkı Atun, eski İçişleri Bakanı, eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Taner Etkin, eski Başbakan Yardımcısı Vedat Çelik anlattı.

RAUF DENKTAŞ ADI PARKA VERİLECEK

İMAMOĞLU:

Panelin başında söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kıbrıs’ta geçen öğrencilik hayatından, Denktaş ile ilgili düşüncelerinden, örnek aldığı davranışlarından bahsetti. Ayrıca, Beylikdüzü’nde yapılacak Kıbrıs Anıtı’nı da anlatan İmamoğlu, “Ona yakışacak bir parkta adını yaşatmak istiyoruz ve bu parkın içinde bir Kıbrıs Anıtı da bulunacak” dedi.

KARAYALÇIN:

İmamoğlu’nun ardından konuşma yapan CHP İl Başkanı Murat Karayalçın da, “Denktaş’ın sıfatı ve konumu kalplerimizde hiç değişmedi. O her zaman bizim milli kahramanımız. Onu rahmet, saygı, minnet ve hasretle anıyorum” dedi.

Konuşmaların arkasından Rauf Denktaş’ın kendi sesinden “Benim İki Bayrağım Var” şiirini dinleyen konuklar duygusal anlar yaşadı. Panele start veren Moderatör ve eski Başbakan Yardımcısı Vedat Çelik, “Bu abide adamı size sunmak mümkün değil. O, Müslüman azınlık denen bir toplumu, egemen bir devlet yaptı” dedi.

Sırasıyla söz alan panelistler Denktaş’ı tanıdıkları her yönüyle, yaşadıkları tüm anılarla anlattı.


DENKTAŞ’IN TÜM YÖNLERİNDEN BAHSEDİLDİ

Denktaş’ın kişilik özelliklerini, yaşadığı zorlukları, hobilerini, ev hayatını, köpeği Bocuk’a olan sevgisini, insan ilişkilerini salonda bulunan konuklara bazen komik, bazen duygusal bir şekilde anlatan E. Orgeneral Harp Akademileri Eski Komutanı Necati Özgen, KKTC eski Başbakanı ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hakkı Atun, eski İçişleri Bakanı, eski Dışişleri ve Savunma Bakanı Taner Etkin’e panelin sonunda Başkan İmamoğlu plaket takdim etti.


Editör: TE Bilisim