Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, restore çalışmalarını bugün yerinde inceleyen Bakan Faiz Sucuoğlu, buradaki çalışmaların hemen hemen tamamlandığını söyledi.

Sucuoğlu, Kumarcılar (Hımarcılar) Hanı’nın ay sonunda tamamlamasının ardından mart başında ihaleye çıkılarak dükkanların kiralanacağını söyledi.

Han’ın yaklaşık 4 yıl boyunca kapalı durumda olduğunu söyleyen Sucuoğlu, mal sahibi Aziz Kent ile 2011 yılında bir anlaşma yapıldığını ve bu tarihten itibaren sözleşmenin 12 yıl geçerli olacağının belirtildiğini ifade etti.

Aziz Kent ile yapılan temaslardan sonra sözleşmenin yeniden düzenlenerek Mart 2016 tarihinden itibaren başlaması ve 2028 tarihinde sona ermesi konusunda prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Sucuoğlu, böylelikle hiçbir yıl kaybı olmadan Han’ın 12 yıllık kullanımının Turizm Bakanlığı’nın kontrolünde olacağını ifade etti.

Sucuoğlu, Han’ın üçüncü etap restorasyon işlerinin Aralık 2015 tarihinde başladığını ve yaklaşık 2.5 ay gibi kısa bir süre içerisinde restorasyon işlerinin tamamlandığını vurgulayarak, “Demek ki isteyince oluyormuş” dedi.
Editör: TE Bilisim